1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bursa İmam Hatip Lisesi Sil Baştan Yapılacak
Bursa İmam Hatip Lisesi Sil Baştan Yapılacak

Bursa İmam Hatip Lisesi Sil Baştan Yapılacak

Bursa İmam Hatip Lisesi´nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak yeniden inşa edilmesine yönelik protokol, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar arasında imzalandı.

A+A-

Bursa İmam Hatip Lisesi´nin Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak yeniden inşa edilmesine yönelik protokol, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar arasında imzalandı.

        Protokol, okulun bahçesinde mezunlar için düzenlenen pilav gününde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa İmam Hatip Lisesi´nin 50. kuruluş yıl dönümü nedeniyle camia mensuplarını kutladı. İmam Hatip liselerinin halkın okulları olduğunu, bu okullardan mezun olan gençlerin en kötü şartlar altında bile kendisini koruduğunu belirten Başkan Altepe, "İmam Hatip liselerinde okuyan ve mezun olan arkadaşlarımız, bu ülkede hep barışı, kardeşliği ve huzuru tesis etmeye çalıştı. İnşallah bu anlayış, şimdiden sonra da artarak devam edecektir. Çünkü Türkiye’mizin İmam Hatip liselerine, barışa ve kardeşliğe, dayanışmaya, huzura ihtiyacı var.” dedi.

        Altepe, 50 yıllık Bursa İmam Hatip Lisesi´nin tüm binalarıyla yıkılacağını, yıkılan yere yepyeni bir okul yapılacağını açıkladı. BİHMED yetkililerinin, eski okulun yıkılarak yerine yenisinin yapılmasına ilişkin kendilerine başvurduğunu belirten Başkan Altepe, eski okulun yıkılarak yerine 50 derslikli yeni bir okul ile 100 kişilik yurt binası ve bir adet spor salonu yapılması konusunda karar aldıklarını söyledi.

        Bursa İmam Hatip Lisesi´nin yıkılarak yapılmasına yönelik törende, Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan ve okulun 50 yıllık tarihini, hatıralarını konu alan ´Bursa İmam Hatip Mektebi´nden İmam Hatip Liseleri´ne isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Başkan Altepe, kitabın hazırlanmasında emeği geçenler ile yazarı Mustafa Öcal´a teşekkürlerini iletti.

        Bursa Valisi Şahabettin Harput, İmam Hatip okullarından mezun olanların yakın tarihte yaşadığı sıkıntılara değindi. Her gecenin sabahı olduğu gibi yaşanan sıkıntıların da geride kaldığını, yerini rahatlığa ve huzura bıraktığını belirten Harput, gelinen noktanın kıymetinin bilinmesini, İmam Hatip okullarından mezun olanlardan İslamiyet´i en güzel şekliyle temsil etmelerini istedi. Vali Harput, Bursa genelinde yer alan 29 İmam Hatip lisesinde 15 bin öğrencinin eğitim gördüğünü, sadece 2013 yılında bu okullara 8 bin 500 yeni kayıt yapıldığını bildirdi.

        Etkinliğe Milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Mustafa Öztürk, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu, Bedrettin Yıldırım ve İsmet Su, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Osman Pehlivan, Bursa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Başkanı Halil Eldemir ve davetliler katıldı.

CİHAN

Bursa İmam Hatip Lisesi sil baştan yapılacak

Bursa İmam Hatip Lisesi sil baştan yapılacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.