1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa Kent Konseyi, Gaziantep Kent Konseyi’ni Ağırladı
Bursa Kent Konseyi, Gaziantep Kent Konseyi’ni Ağırladı

Bursa Kent Konseyi, Gaziantep Kent Konseyi’ni Ağırladı

Kent konseyleri arasındaki işbirliği artırmak ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere Bursa’ya gelen Gaziantep Kent Konseyi, Bursa Kent Konseyi ile buluştu.

A+A-

Kent konseyleri arasındaki işbirliği artırmak ve bilgi paylaşımında bulunmak üzere Bursa’ya gelen Gaziantep Kent Konseyi, Bursa Kent Konseyi ile buluştu.

    Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ve yürütme kurulu üyeleri, Bursa Kent Konseyi’ni (BKK) tanımak ve yaptığı çalışmaları yakından görmek amacıyla yaptığı ziyaret kapsamında BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve yürütme kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

    Semih Pala, büyüyen Türkiye’nin güçlü şehirleri olan Bursa ve Gaziantep’in kent konseyleri vesilesiyle bir araya gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. 2 şehrin de Türkiye ve dünyaya hizmet edebilme hedefi taşıdığını belirten Pala, dünyanın güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç duyduğunu, ülke içerisinde birlik ve beraberliğin sağlanmasının önemli olduğunu ifade etti. Sıkıntılı günler geçirilmesine rağmen ülke insanının huzur ve barıştan yana olduğuna inandıklarını dile getiren Pala, kent konseyleri kavramının süreçteki önemine değindi.

    Türkiye’nin demokratik hayatında geliştirilmesi gereken bir yapı olduğun anlatan Pala, “Kent konseyleri, insanlarla idari yapılar arasındaki koordinasyonu sağlayan modeldir. Kent konseyleri amir veya üst kuruluş değil, koordinasyon ve çatı kuruluşudur. Kent konseyleri, farklı kurumları bünyesinde barındırabilmesi için herkese hitap edebilmelidir. Çünkü idari sistemimizde farklı kuruluşları bir araya getirecek başka mekanizma yok. Bunu da bizlerin geliştirmesi gerekir.” dedi.

    Pala, şöyle devam etti: “İddialı bir şehirde iddialı bir kent konseyi olarak üzerimize düşenleri yapmaya gayret ediyoruz. Gönüllü katılımcılarımızla 48 ayda 5 bin 600 faaliyet yaptık. Kadın, Gençlik, Engelli ve Çocuk Meclisi olmak üzere 4 meclis, 30 çalışma grubu ve 40 ofisimizle farklı alanlarda Bursa’nın ve ülkemizin yararına çalışmalar yapıyoruz. ‘Toplumsal Denge Çizgisi’ anlayışıyla, herkese ve her kesime hitap ediyoruz.”

    Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise AB sürecindeki Türkiye’nin yerelde de büyümesinin önemine dikkat çekti. Bu anlayış çerçevesinde oluşturulan kent konseylerinin çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Binici, bu yeşeren ağacın iyi sulayıp iyi büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

    Kent konseyi yapısını Gaziantep’de daha iyi uygulayabilmek adına iyi örnek arasında bulunan Bursa Kent Konseyi’ni ziyaret ettiklerini belirten Binici, Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin ilk tohumlarının da Bursa’da atıldığını hatırlatarak, birliğe şuanda 52 şehrin üye olduğunu söyledi. CİHAN

Bursa Kent Konseyi, Gaziantep Kent Konseyi’ni ağırladı

Bursa Kent Konseyi, Gaziantep Kent Konseyi’ni ağırladı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.