1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bursa Turizmine Tarihi Dokunuş
Bursa Turizmine Tarihi Dokunuş

Bursa Turizmine Tarihi Dokunuş

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın Osmanlı başkenti kimliğini en iyi şekilde değerlendirdiklerini, ilk günkü ihtişamıyla ayağa kaldırdıkları ilk dönem Osmanlı eserlerinin yerli ve yabancı turistlerin en fazla uğradığı mekanlar haline gel.

A+A-

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın Osmanlı başkenti kimliğini en iyi şekilde değerlendirdiklerini, ilk günkü ihtişamıyla ayağa kaldırdıkları ilk dönem Osmanlı eserlerinin yerli ve yabancı turistlerin en fazla uğradığı mekanlar haline geldiğini söyledi.

    Yeşil Bursam Derneği’nin Avrupa Birliği (AB) fonlarında hibe alarak hayata geçirdiği ve Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılmasını hedefleyen ‘Kültürünü Koru Mirasını Koru’ projesinin kapanış toplantısı, Büyükşehir Belediyesi’nin Gemlik’teki Atatepe Sosyal Tesisleri’nde yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Müfit Parlak ile projeye iştirak eden üniversiteli gençler katıldı.

    Bu dönem Bursa’nın tüm değerlerinin en iyi şekilde kullanılması için büyük bir çaba harcadıklarını dile getiren Altepe, Bursa’nın en önemli özelliğinin ise bir tarih başkenti kimliği olduğunu kaydetti. Bu nedenle Osmanlı’nın ilk dönem eserlerinin ayağa kaldırılması yönünde önemli çalışmaları hayata getirdiklerini ifade eden Altepe, şöyle konuştu: "Bursa tarihinde bugüne kadar 8 tarihi miras çalışması yapılırken, bizim üzerinde çalıştığımız proje sayısı 150’yi aştı. 2 bin 300 yıllık Bitinya surlarından 8 bin 500 yıllık arkeolojik bölgelere, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi eserlerine kadar her alanda çalışıyoruz. Bu çalışmalarla bir taraftan ecdat emanetlerine sahip çıkarken, diğer taraftan da kent ekonomisine önemli bir katkı sağlıyoruz. Çünkü turizm artık şekil değiştirmeye başladı. Deniz ve dağ turizminin yerini artık kültür turizmi alıyor. İnsanlar farklı medeniyetleri, farklı kültürleri öğrenmek istiyor. Bu nedenle bizim hayata geçirdiğimiz çalışmalarda ayağa kaldırdığımız eserler, boş mekanlar olmasının ötesinde o günkü fonksiyonlarıyla yeniden yaşatılıyor. Bu mekanları gezenler. Ecdadımızın kültüre ve sanata yaklaşımını görüyoruz. Han, hamam ve kervansaraylardaki yaşamına tanıklık etmiş oluyorlar."

    Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut da hayata geçirdikleri ‘Kültürünü Koru Mirasını Koru’ projesi hakkında bilgiler verdi. Karabulut, proje sayesinde Türkiye’nin farklı illerinden gelen 740 öğrenci ile 54 ülkeden gelen 57 yabancı öğrencinin Bursa’nın tarihi hakkında bilgilendirdiğini söyledi.

    Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Müfit Parlak ise bu projede görev alan akademisyenler ile öğrencileri kutladı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.