1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bursa'da Vatandaş 'Mavi Tur' Sayesinde Denizle Buluşacak
Bursada Vatandaş Mavi Tur Sayesinde Denizle Buluşacak

Bursa'da Vatandaş 'Mavi Tur' Sayesinde Denizle Buluşacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından denizi görme fırsatı bulamayan vatandaşları sahille buluşturmak amacıyla düzenlenen Mudanya-Armutlu arası ücretsiz Mavi Tur seferleri başladı.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından denizi görme fırsatı bulamayan vatandaşları sahille buluşturmak amacıyla düzenlenen Mudanya-Armutlu arası ücretsiz Mavi Tur seferleri başladı.

Mavi Tur Körfez Seferleri’nin başlaması nedeniyle Mudanya iskelesinde tören düzenlendi. Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz’ın yası sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, maddi imkansızlıklar nedeniyle denize gitme imkanı olmayan vatandaşların, bu değerleri en iyi şekilde yaşaması amacıyla düzenledikleri Mavi Tur sayesinde denizle buluştuğunu söyledi.

Bursa’nın ovasından dağına, tarihi ve kültürel mirasından denizine kadar tüm değerlerinin vatandaşlar tarafından hissedilmesi için çaba harcadıklarını belirten Başkan Altepe, “Bursa’nın güzelliklerinden biri de sahiller. Körfez artık Büyükşehir’in sınırlarında. Bunu hissettirmek için sahil düzenlemelerinden iskelelerin onarımına kadar gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Aynı zamanda körfezde de sirkülasyonun sağlanması ve bu güzelliğin herkese yaşatılması için düzenlendiğimiz ücretsiz körfez seferlerini başlatıyoruz. Denizi görme ve bu güzellikleri yaşama şansını yakalayamayan halkımızı oturdukları bölgelerden belediye otobüsleriyle alıp, buraya getiriyoruz. Onların da denizin keyfini çıkarmasını sağlıyoruz. Sadece kent merkezi değil ilçelerde de belirlediğimiz 80 ayrı noktadan alınan vatandaşlarımız sahillerin keyfini çıkarma fırsatı buldu” şeklinde konuştu.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Mavi Tur Seferleri’nin Mudanya için de farkındalık oluşturduğunu söyledi. Gemiye binen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, Mavi Tur’un ilk yolcularını iskeleden el sallayarak uğurladı. CİHAN

Bursa'da vatandaş 'mavi tur' sayesinde denizle buluşacak

Bursa'da vatandaş 'mavi tur' sayesinde denizle buluşacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.