1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bursalı Hayırseverler Afrika'ya Su Kuyusu Açmak İçin Yarışıyor
Bursalı Hayırseverler Afrikaya Su Kuyusu Açmak İçin Yarışıyor

Bursalı Hayırseverler Afrika'ya Su Kuyusu Açmak İçin Yarışıyor

Bursalı hayırseverler, Kimse Yok Mu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen yardımlaşma ve dayanışma töreninde bir araya geldi.

A+A-

Bursalı hayırseverler, Kimse Yok Mu Bursa Şubesi tarafından düzenlenen yardımlaşma ve dayanışma töreninde bir araya geldi. Hayırseverler, hayatta kalmaları için çocuklarını başkalarına veren Afrikalı annelere su kuyusu açabilmek için adeta yarışıyor.

Tavacı Recep Usta gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Turhan, şunları dile getirdi: “Şu anda yaşadığımız çevrelerde bulunan çeşitli rahatsızlıklar, tabiri caiz ise hastalıklar var. Mutlu ailelere vurulmuş darbeler yaşıyoruz. Maddi ve manevi yoksunluk içerisinde insanlarımız var. Yoksul sadece evine ekmek götüremeyen kişi olarak algılanmamalıdır. Böyle algılanması da toplumdaki hastalıklara çare olmaktan uzak projeler üretmek demektir. Kimse Yok Mu Derneği de bu hastalıkların teşhisini yaparak dertlere deva olmaya başladı. Sizler sayesinde pek çok insana yardım ulaşıp, onların elinden tutuyoruz.”

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan ise derneğin faaliyetlerini anlattı. Sadece yurt içinde değil yurt dışında da pek çok yardımda bulunduklarını belirten Hizan, şöyle konuştu: "Su kuyusu, hastane, okul, yetim, katarakt projelerimizle onlara yardım ettik ve etmeye devam edeceğiz. Bursa’daki ‘Kimse Yok Mu?’ diyen 4 bin 265 ailenin mağduriyetlerini gidermek için onlara yardım eli uzatıyoruz. Aynı evin içinde birbirine yabancı olan aileler varken bizlere verilen maddi ve manevi imkanları, yardıma muhtaç ailelerden esirmemeliyiz. Bir eve her gün ekmek girip girmeme mücadelesi varsa biz muhakkak onlara destek olmalıyız.”

"AFRİKALI BİR ANNE İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEY EVLADININ YAŞAMASI"

Kurban Bayramı’nda hayırseverler ile Kamerun’da 11 tane su kuyusu açacaklarını ifade eden Hizan, şöyle devam etti: “Bir Afrikalı anne için en önem şey evladının yaşaması. Evladının susuzluktan ölmemesi için giyimi iyi olan birilerine vererek evladına hayat vermek istiyor. O annelerin evlatlarından ayrılmaması için yardımseverlere ihtiyacımız var. Kurban Bayramı’nda Kamerun’da 11 tane su kuyusunun açılışını yapacağız. Destekleriniz ile bu sayı artabilir. Hep birlikte oradaki ihtiyaç sahiplerine destek olalım. Ayrıca Bursa şubesi olarak Ramazan ayında 4 bin 265 aileye gıda kumanyası dağıtma hedefimizi gerçekleştirmek için tüm hayırseverleri yardım etmeye davet ediyoruz. Hayırseverlerimiz bağışladıkları kumanyaları dernek aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere bizzat götürebilecek."

Sanatçı Mürşit Kavurmacı’nın Türk sanat müziği şarkıları seslendirdiği etkinlikte, su kuyusu projesine destek veren hayırseverlere de plaket verildi.
CİHAN

Bursalı hayırseverler Afrika'ya su kuyusu açmak için yarışıyor

Bursalı hayırseverler Afrika'ya su kuyusu açmak için yarışıyor

Bursalı hayırseverler Afrika'ya su kuyusu açmak için yarışıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.