1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Burundi Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza, Fatih Üniversitesi'ni Ziyaret Etti
Burundi Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza, Fatih Üniversitesini Ziyaret Etti

Burundi Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza, Fatih Üniversitesi'ni Ziyaret Etti

Burundi Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza ve beraberindeki heyet Fatih Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ülke çapında birçok kurumla bir dizi temaslarda bul...

A+A-

Burundi Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza ve beraberindeki heyet Fatih Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ülke çapında birçok kurumla bir dizi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza ve heyeti, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Şerif Ali Tekalan ile de görüştü.

Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsünde gerçekleştirilen ziyarette Türkiye ve Burundi arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik girişimlerin artması gibi konuların yanı sıra eğitim, sosyal ve kültürel işbirlikleri de konuşuldu.

Brundi Cumhurbaşkanının ziyaretiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Şerif Ali Tekalan, ''Fatih Üniversitesi olarak ‘Bir dünya Üniversitesi’ olma yolunda ilerliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza’nin üniversitemizi ziyaretinden çok memnun olduk. Kendi ülkesinde sosyal ve kültürel yatırımlardan bahsetti. Biz de kendisine Fatih Üniversitesi olarak her zaman işbirliğine hazır olduğumuzu söyledik.'' diye konuştu.

Ziyareti değerlendiren Pierre Nkurunziza, ziyaretin kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek, ''Türkiye bizim için çok önemli bir ülke. Fatih Üniversitesi'nin bizler için ayrı bir yeri var. Buraya gelmek uzun zamandır istediğimiz bir şeydi. İki ülke ve üniversitelerinin karşılıklı işbirlikleri içinde olması gerekiyor. Bizler birbirimizi ne kadar yakından tanırsak işbirliklerimiz o derece artacaktır. Fatih Üniversitesi hem teknolojik altyapısı hem de kampus ortamı ile gerçekten büyük bir üniversite.'' ifadelerini kullandı.

Ziyaret, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Şerif Ali Tekalan’ın Cumhurbaşkanı Pierre Nkurunziza’ye çeşitli hediyeler vermesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.