1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bütün Bağ-Kur borçları silinecek
Bütün Bağ-Kur borçları silinecek

Bütün Bağ-Kur borçları silinecek

O TASARI MECLİS'TEN GEÇTİ!

A+A-

İŞ Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı; TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyondan geçen tasarıda, Başbakan'ın açıkladığı borçlu Bağ-Kur'lulara sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı getiren düzenleme de var.

İşte tasarıdan bazı maddeler;

* BABALIK İZNİ 5 GÜN: İşçiye, eşinin doğumu halinde 5 gün ücretli izin verilecek.

* BAĞ-KUR BORCU SİLİNİYOR: Bu düzenlemenin yayımlandığı ayın sonu itibarıyla 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunanların, bu prim borçlarını 3 ay içinde ödememeleri veya yapılandırmamaları halinde; prim ödemesi bulunan sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibarıyla, prim ödemesi bulunmayan sigortalıların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılığı durdurulacak. Durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilmeyecek. Sigortalılıkları durdurulanlardan, ilgili kanun uyarınca çalışmaya devam edenlerin sigortalılıkları yeniden başlatılacak. Daha sonra sigortalı ya da hak sahipleri tarafından talep edilmesi halinde, durdurulan sigortalılık sürelerinin tamamı ihya edilecek. Sigortalılıkları durdurulanlar ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilerin durdurulan süreleri için genel sağlık sigortası hükümleri uygulanmayacak.

* 3 ÇOCUKLUYA VERGİ YOK: Asgari geçim indirimi, yüzde 5 olan 3'üncü çocuk için yüzde 10'a çıkarılacak, sonrakiler için yüzde 5 olarak uygulanacak. Böylece, evli, eşi çalışmayan ve 3 çocuklu çalışan, asgari ücret üzerinden gelir vergisi oranında asgari geçim indirimi alacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.