1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. BÜYÜK ASKERİ BİRLİKLER TAŞINIYOR
BÜYÜK ASKERİ BİRLİKLER TAŞINIYOR

BÜYÜK ASKERİ BİRLİKLER TAŞINIYOR

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askeri birliklerin taşınmasına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığına ilişkin soruya cevap verdi.

A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Ankara, İstanbul ve İzmir’deki büyük askeri birliklerin küçük şehirlere taşınması için çalışmaların başladığını belirtti. Tabur, alay ve tugaylarda incelemelerini yoğunlaştıran bakanlık, birlikleri bölgesel ihtiyaçlara göre nakledecek..

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Ankara, İstanbul ve İzmir’deki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması ve mevcut kuvvet yapısının yeniden konuşlandırılması için başlattığı çalışmalara hız kazandırdı. Kısa, orta ve uzun vadeli planlar hazırlayan TSK’nın, birliklerin durumunu gözden geçirdiği öğrenildi.

İHTİYAÇLARA GÖRE

MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis’e soru önergesi verdi. Durmaz önergesinde askeri birliklerin taşınmasına ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını sordu. Bakan Yılmaz önergeye verdiği cevapta, TSK’nın bölgesel ve küresel ihtiyaçlarının yanı sıra teknolojik gelişmelere ve değişen tehdit durumlarına göre değerlendirmeler yapıldığını kaydetti.

TÜM BİRLİKLER İNCELEMEDE..

Mevcut kuvvet yapısının ve konuşlandırılmasının gözden geçirildiğini ifade eden Yılmaz, ihtiyaç duyulan düzenlemelerin yapılan kısa, orta ve uzun vadeli planlara ilave edildiğini aktardı. Bakan Yılmaz, birliklerin teşkil edilmesi ve konuş durumunun bu çalışmalar kapsamında yeniden değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

İşsizlik ve göçe çözüm olacak!

İstanbul, Ankara ve İzmir’deki büyük acemi birliklerinin Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Karaman, Karabük, Çankırı, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş, Sinop, Bartın ve Uşak gibi gelişmekte olan küçük Anadolu şehirlerine nakledileceği belirtildi. Askeri birliklerin yer değiştirmesiyle sanayi ve turizm geliri olmayan Anadolu şehirlerinde hizmet sektörünün geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Böylece işsizlik nedeniyle metropol kentlere göçün önüne geçileceği de vurgulandı.

Bugün

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.