1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bylock’çu 61 polis tutuklandı!
Bylock’çu 61 polis tutuklandı!

Bylock’çu 61 polis tutuklandı!

FETÖ soruşturması kapsamında örgütün şifreli mesajlaşma uygulaması "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 65 polisten 61’i tutuklanırken 4’ü adli kontrol ile serbest bırakıldı.

A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan tarafından şifreli yazışma uygulaması ''ByLock''u kullanan emniyet mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan emniyet mensuplarından 65'i daha dün emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılmışlardı.

61 TUTUKLAMA

Savcılık sorguları ardından 65 şüpheliden 61'i tutuklamaya sevk edilirken 4 hakkında adli kontrol talep edilmişti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sorguları gerçekleştirilen ve aralarında bir emniyet müdürü de bulunan şüphelilerden 61'i tutuklanırken 4'ü hakkında adli kontrol kararı ile serbest bırakılmalarına hükmedildi. Soruşturmanın ilk aşamasından beri Bylock kullanmasına rağmen savcılığa bilgi veren polis memurlarının tutuklanmadıkları, savcılığa bilgi verdikleri taktirde adli kontrol ile serbest bırakıldıkları belirtildi.

GÜLEN'İN TALİMATI

Soruşturmayı yürüten savcılığın ''ByLock'' kullanımı ile ilgili elde ettiği verilere göre FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in 17-25 Aralık sürecinden sonra 'tüm üyeler ByLock programı üzerinden görüşmeler yapsın, normal telefonla görüşme yapanlar hizmete ihanet etmiş olur.' Talimatı verdiği belirlenmişti..

160 TUTUKLU OLDU!

Soruşturma kapsamında daha önce 99 şüpheli tutuklanmıştı. Yeni tutuklamalarla soruşturma kapsamında tutuklanan şüpheli sayısı 160 oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.