1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çakmak: Sultan Fatih Günümüz Gençliğine Rol Model Bir Lider
Çakmak: Sultan Fatih Günümüz Gençliğine Rol Model Bir Lider

Çakmak: Sultan Fatih Günümüz Gençliğine Rol Model Bir Lider

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Fatih Sultan Mehmet'in 21 yaşında İstanbul'u alma idealinin günümüz gençliğine model olması gerektiğini söyledi.

A+A-

Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Fatih Sultan Mehmet'in 21 yaşında İstanbul'u alma idealinin günümüz gençliğine model olması gerektiğini söyledi. Fatih Sultan Mehmet'in sıradan bir lider olmadığını belirten Çakmak, bütün dünyada çağ açan çağ kapatan bir lider olarak bilindiğini kaydetti.

İstanbul'un fethinin 560'ncı yıl dönümü ile ilgili açıklama yapan Çakmak, 2 kıtayı birbirine bağlayan Fatih'in emaneti İstanbul'a günümüzde daha çok sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Fetih sonrası asırlardır İstanbul'un 3 ilahi dinin buluşma merkezi olduğunu anlatan Çakmak, "21 yaşında İstanbul'u fethini gerçekleştiren ve 7 dil bilen Fatih Sultan Mehmet günümüz gençliğinde rol model olmalı. İdeallerin olmayan milletlerin geleceği olmaz. Sultan Fatih, İstanbul'u almayı 14 yaşında kendine hedef koyuyor. Hayalini 7 yıl sonra gerçekleştiriyor. Bugün hangi gencimiz 21 yaşında böylesi çağ kapatıp çağ açacak bir hayali gerçekleştirmiştir. Çocuklarımızın ben yapamam, ben edemem ve ben bilmem anlayışını yıkmaları için Sultan Fatih örnek bir insan. Fethin 560'ncı yıl dönümünde ülkemizde Fatih dehası gençler yetişmesini bekliyoruz." dedi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.