1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Cami Timi' Hırsızı Böyle Yakaladı
Cami Timi Hırsızı Böyle Yakaladı

'Cami Timi' Hırsızı Böyle Yakaladı

Üsküdar'daki, bir caminin yardım sandığını defalarca yapışkanlı çubukla soyan hırsız, cemaat tarafından oluşturulan iki kişilik 'tim' tarafından suçüs...

A+A-

Üsküdar'daki, bir caminin yardım sandığını defalarca yapışkanlı çubukla soyan hırsız, cemaat tarafından oluşturulan iki kişilik 'tim' tarafından suçüstü yakalandı. Pişkin hırsızın yakalanma anı, caminin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Yardım sandığındaki paraların her gün azaldığını fark eden cami imamı Hakkı Demirel, güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarında, cemaatin farz namazlarına durmasından sonra içeriye giren bir kişinin hareketleri dikkat çekince bütün kayıtlar incelemeye alındı. Özellikle akşam ve yatsı namazı sırasındaki kamera kayıtları herkesi şaşkınlığa düşürdü. Bazen namaz kılma taklidi yapan, bazen de cami çevresinde dakikalarca bekleyen zanlının farz namazları sırasında yardım sandığından hırsızlık yaptığı fark edildi. Akıllara durgunluk veren bir yöntem kullanan zanlının, onlarca defa aynı şekilde hırsızlık yaptığı anlaşıldı. Camideki halıların altına sakladığı bir çubuğun ucuna yapıştırıcı süren Ahmet K.’nın yardım sandığındaki kağıt paraları yukarıya çekerek çaldığı anlaşıldı. Aynı yöntemi kullanarak defalarca yardım sandığının içini boşaltan Ahmet K,’nın bazen de namaz kılan vatandaşların çanta ve ceplerinden hırsızlık yaptığı görüldü.

CEMAAT GÜNLERCE BEKLEDİ

Kamera kayıtlarındaki zanlıyı yakalamayı kafasına koyan camii imamı Hakkı Demirel ve ona yardım eden cemaat, önce zanlının kullandığı yapışkanlı çubuğun yerini değiştirdi. Yatsı namazının farzına katılmayan 2 kişi de imam odasında hırsız Ahmet K.’yı beklemeye başladı. Bu sırada içeriye giren şahıs, önce saklanan çubuğunu bulmak için bir süre oyalandı. Daha sonra yardım sandığına yönelen zanlı imam odasından çıkan cemaat üyeleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Bu sırada kaçmaya çalışan zanlıya bir kişinin yumruk atması ise dikkat çekti.

Zanlı, polis ekiplerine teslim edildi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.