1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Camiler ve Din Görevlileri Haftası
Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında "Engelli Cami Buluşması" programı düzenlendi.

A+A-

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında "Engelli Cami Buluşması" programı düzenlendi.

Nur Cami ve Küliyesi'nde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Kırıkkale İl Müftüsü Şahin Yıldırım, camilerin bir medeniyetin ve şehirlerin merkezi olduğunu söyledi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirten Müftü Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu hafta dolayısıyla bizler bütün halkımızın hepsine ulaşma gayreti içerisinde olduk. Sabah namazı buluşmaları, cami gençlik buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Yine bu kapsamda cami engelli buluşması gerçekleştirdik. Sizleri bu günde cami ile buluşturalım istedik. Camiler, İslam dininin en önemli simgelerinden olup, Allah'ın evi olarak işlevini yürütmektedir. Allah'ın katında güzellik ve değer, vücudun özelliğinde değildir. Allah'ın katında değer, kişinin kalbinde taşıdığı sevgidedir. Allah'a ibadet edecek olan, etmek isteyen kardeşlerimize en güzel imkanı sunmak için buradayız. Fikirlerinizi almak için yanınızdayız. Engelli, engelsiz tüm halkımzla beraber gönül birlikteliği sağlamak istiyoruz. Bu gayretimizde davetimize icabet eden ve destek olan vatandaşlarımıza teşekür ederiz."

Program, engelli vatandaşlara aşure ve Kur'an-ı Kerim dağıtılmasının ardından son buldu.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.