1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çanakkale'deki ‘herkes O'nu Okuyor’ Yarışmasının Ödülleri Verildi
Çanakkaledeki ‘herkes Onu Okuyor’ Yarışmasının Ödülleri Verildi

Çanakkale'deki ‘herkes O'nu Okuyor’ Yarışmasının Ödülleri Verildi

Çanakkale'de Kutlu Doğum kapsamında düzenlenen "Herkes O’nu okuyor" isimli yarışmada dereceye girenlere, törenle ödülleri verildi.

A+A-

Çanakkale'de Kutlu Doğum kapsamında düzenlenen "Herkes O’nu okuyor" isimli yarışmada dereceye girenlere, törenle ödülleri verildi. Sınav şeklindeki yarışmaya katılan yaklaşık 9 bin kişiye, Dr. Reşit Haylamaz'ın “Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz (SAV)'in Hayatı” kitabından sorular yöneltildi.

Çanakkale Eğitimciler Derneği (ÇED) organizesinde Çanakkale Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, NT Kırtasiye, Genç Sinerji Topluluğu (GENÇSİN) tarafından düzenlenen kitap okuma yarışmasında dereceye girenler için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troya Kültür Merkezi'nde ödül töreni yapıldı. Törene Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Gülendam, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Kurt, daire müdürleri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Vali Tuna, güzel bir iş yapıldığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunisa Gül'ün başlattığı "Türkiye Okuyor" kampanyasının bir meşale olup her yere yayıldığını, birçok ilde bu tür organizasyonlar yapıldığını söyledi. Tuna, "Bu çalışmalar ışığında ilimizde de 'Çanakkale Okuyor' kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Bugün burada bir emek, alınteri ve fedakârlık ürünü olan bu organizasyonun meyvelerini almak üzere toplanmış bulunuyoruz. Organizasyon komitesine tebriklerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Dekan Kurt ise Hz. Muhammed (SAV) hakkında bilgi vererek, neden peygamber seçildiğini örneklerle anlattı. Organizasyonu düzenleyenlere teşekkür eden Kurt, "Daha peygamber olmadan önce başta Arabistan olmak üzere hemen hemen bütün dünya, büyük bir karanlık ve zulüm içinde yaşamaktaydı. Böyle bir atmosfer içinde O, hem o zamanki hem de kıyamete kadar gelecek insanlara bir rahmet, bir merhamet bir şefkat peygamberi olarak gönderildi." şeklinde konuştu.

Daha sonra sahneye sanatçı Latif Öz çıkarak türkü, ilahi ve şiirler seslendirdi.

50 KİŞİYE ÖDÜL VERİLDİ

Yarışmaya katılan 9 bin civarında öğrenci arasında ilk 50'ye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Birinci Emine Alperoğlu'na akıllı cep telefonu, ikinci Hülya Koçyiğit'te İpad2, üçüncü Gönül Işık'a dizüstü bilgisayar hediye edildi. 4 ile 10. arasındakilere tablet bilgisayar, 11 ile 15. arasındakilere fotoğraf makinesi, 16 ile 20. arasındakilere kol saati, 21 ile 35. arasındakilere mp4çalar, 36 ile 50. arasındakilere mp3çalar verildi. Ödülleri Vali Tuna, Rektör Yardımcısı Gülendam, Dekan Kurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Karataş tarafından verdi. CİHAN

Çanakkale'deki ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının ödülleri verildi

Çanakkale'deki ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının ödülleri verildi

Çanakkale'deki ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının ödülleri verildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.