1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Canikli açıkladı: 'Gümrüğe Casus Sızmış!'
Canikli açıkladı: Gümrüğe Casus Sızmış!

Canikli açıkladı: 'Gümrüğe Casus Sızmış!'

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bilgi işlem sisteminde dışarıdan izlenmeye ve kopyalanmaya imkân veren düzenek tespit edildi!!

A+A-

Devlet içindeki paralel yapı ile ilgili tartışmalar sürerken, korsanların Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bilgisayarlarına sızdığı belirlendi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, bakanlığın bilgi işlem sisteminde, bilgilerin kopyalanması veya takip edilmesi için, 'açık uçlar' bulunduğunu tespit ettiklerini belirterek, konuyla ilgili sorumluların tespiti için araştırmanın sürdüğünü söyledi.
 

Canikli, paralel yapının devletin zirvesini bile takibe aldığını ve dinlediğine yönelik tespitlerden sonra bakanlık bünyesinde tedbir maksatlı olarak bilgi işlem sistemine yönelik bir tarama başlattıklarını kaydetti.

Canikli, bazı gazetecilerle sohbetinde yapılan araştırmayı ve ulaştıkları sonucu şöyle anlattı: “Bilgi işlem sisteminin dışardan izlenmesi ve kopyalanmasına imkân verildiği şeklinde iddialar üzerine aylardan beri çalışma sürüyor. Önceki gün bu konuda yapılan araştırmanın sonuçları geldi. Bakanlığın kendi elemanları ve TÜBİTAK'tan gelen uzmanlar eşliğinde yaptığı taramalardan sonra yazılım programı hazırlanırken, sisteme dışardan müdahale edebilmek için açık pencere bırakıldığı belirlendi. Bakanlığın bilgi işlem sisteminden dışarıya giden uçlar bulundu. Uçların kimlere ulaştığıyla ilgili araştırma halen sürüyor. Ancak programın yazılımı aşamasında böyle bir sorun bilerek mi yapılmıştır veya yanlışlıkla buna sebebiyet verilebilir mi? diye soruldu. İnceleme sonucunda bunun kesinlikte programı hazırlayanlar tarafından bilerek açık pencere bırakıldığı ve bu pencereden bakanlığın bilgilerine ulaşmanın mümkün kılındığı belirlendi. Daha sonra araştırmanın ikinci aşamasına geçtik. Şimdi yapanların kimler olduğuna ulaşılacak ve isimlendirme yapacağız. Yazılımı hazırlayan firma ile ilişki kesildi. Kurum içerisindeki sorumlular bulunarak suç duyurusunda bulunulacak ve işten el çektirilecek. Bakanlığın bilgilerinden hangilerinin kimlere servis edildiği ile ilgili araştırma ise sürüyor.”(türkiye)

korsan_bilisimciyi_zorluyor_h545.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.