1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Canikli: Irak'ta sınır kapı sayısı 4'e çıkacak
Canikli: Irakta sınır kapı sayısı 4e çıkacak

Canikli: Irak'ta sınır kapı sayısı 4'e çıkacak

Gümrük Bakanı Canikli "Kısa süre içinde Irak'ta sınır kapı sayısını 4'e çıkarmış olacağız" dedi.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Irak sınırında kapı sayısını kısa sürede 4'e çıkaracaklarını belirterek, "Üzümlü Sınır Kapısı faaliyete geçti, Derecik Sınır Kapısı da yakında faaliyete geçecek, Ovaköy Sınır Kapısı'nın çalışmalarına başlıyoruz. Habur ile ilgili 3. köprü çalışmaları da başladı" dedi. 

"Türkiye'nin özellikle Irak ve Suriye ile artan ihracatı kapsamında yeni açılması planlanan gümrük kapıları var mı?" sorusunu yanıtlayan Canikli, yaşanan iç savaş nedeniyle Suriye'de şu anda sadece Cilvegözü Sınır Kapısı'nın aktif olduğunu söyledi. Cilvegözü Sınır Kapısı'nda ihracat yapıldığını ancak ithalata izin verilmediğini anlatan Canikli, bunun geçici olduğunu, bölgede durum normale döndüğünde tüm kapıların açılacağını belirtti.

Canikli, Irak'ta halen açık tek kapının Habur Sınır Kapısı olduğunu ve bunun ihtiyacı karşılamadığını ifade etti. Habur Sınır Kapısı'ndan günlük ortama 2 bin giriş, 2 bin çıkış olmak üzere 4 bin araç geçtiğini kaydeden Canikli, "Artık üst sınıra gelindi bölgede yaşananlara, istikrarsızlığa rağmen her gün ihracatımız da ticaretimiz de artmaya devam ediyor. Önümüzdeki dönemlerde artışın daha da yoğun olmasını bekliyoruz. O nedenle Irak ile ilgili kapı sayımızı arttırıyoruz.(sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.