1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Canikli net konuştu!
Canikli net konuştu!

Canikli net konuştu!

Bakan Nurettin Canikli: " Soruşturma Komisyonu'nun Kararına Aynen Uyacağım"

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, TBMM'de soruşturma komisyonunda dört eski bakanla ilgili yapılacak oylamaya ilişkin, "Soruşturma Komisyonu'nun kararına aynen uyacağım. Çünkü komisyondaki arkadaşların yetkinliğine, samimiyetine yüzde yüz inanıyorum" dedi.

Canikli, AK Parti 5. Bölge Belediye Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye güçlendikçe, bölgesinde ve küresel ölçekte daha fazla söz sahibi olmaya başladıkça, saldırıların boyutunun, biçiminin sıklığının artacağını, büyüyeceğini ve devam edeceğini ifade etti.
Hareketlerinin önünün açık olduğunu belirten Canikli, "Bu hareket bir kervandır. Biz olalım ya da olmayalım. Dolayısıyla istediğiniz kadar uğraşın ne yaparsanız yapın Allah'ın takdiri ve izniyle, bu yürüyüşü ve bu kervanı engelleyemezsiniz" diye konuştu.

Canikli, Meclis Soruşturma Komisyonu'nun bir oylama yapacağını anımsatarak şöyle devam etti:
"Zaman zaman bize soruyorlar, sen ne düşünüyorsun, nasıl karar vereceksin, genel kurulda oylama yapılacağı zaman. Komisyonun kararına aynen uyacağım. Bunu şahsım olarak söylüyorum. Çünkü komisyondaki arkadaşlarımın yetkinliğine samimiyetine yüzde yüz inanıyorum. İşin uzmanı, bütün belgelere, bilgilere de sahipler. Komisyon üyesi olarak bütün değerlendirmeleri, analizleri bu arkadaşlarımız yapıyor. O belgelerin, bilgilerin çoğu bizde yok. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen bilgilerin, belgelerin tamamı komisyon üyesi arkadaşlarımız tarafından görüldü, incelendi, değerlendirildi. Samimiyetleri, hassasiyetleri açısından en ufak bir kuşku duymuyoruz. Bu arkadaşlarımız neye karar verirse, komisyon nasıl karar verirse o karar bizim açımızdan geçerlidir o karar bizim açımızdan doğrudur. Zor bir karar ve görev." 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.