1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Canikli: 'Tır kuyrukları tarihe karışacak'
Canikli: Tır kuyrukları tarihe karışacak

Canikli: 'Tır kuyrukları tarihe karışacak'

Canikli, yapılacak olan düzenlemelerle 2015 yılı yazına kadar sınır kapılarında oluşan TIR kuyruklarının sona ereceğini belirtti.

A+A-

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yapılacak olan düzenlemelerle 2015 yılı yazına kadar sınır kapılarında oluşan TIR kuyruklarının sona ereceğini belirterek, “İnşallah Kapıkule ve Sarp başta olmak üzere o kuyrukları tamamen ortadan kaldıracağız” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Büyükçekmece'de geçtiğimiz yıl temeli atılan Halkalı Gümrük Müdürlüğü tesislerinde incelemelerde bulundu. Bakan Canikli, gümrük yetkilileri ve inşaat personeli ile yaptığı toplantıda, tesislerin son durumu hakkında bilgi aldı. Bitme aşamasına gelen gümrük tesislerinin modern standartlarda inşa edildiğini belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, yaptığı açıklamada, “Burası gümrük hizmetlerinin standartlarının yükseltilmesi, işlemlerin denetim açısından da daha bilimsel yöntemler kullanılarak denetimin yapılabilmesine imkan sağlayacak önemli gümrük alanımız. Birçok şeyi burada ilk biz test edeceğiz. Temel amaç hem ithalat, hem ihracat hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi. Hızlı, en düşük maliyetle hem ithalatçı, hem de ihracatçıya hizmet sunulması birinci amacımız. Aynı zamanda tüm gümrük hizmetlerinin güvenli yapılmasını temin etmek. Kurallara, mevzuata uygun bir gümrük işleminin yapıldığının tespit ve teyit edilmesi gerekiyor. Orada yasalara, mevzuatımıza aykırı bir giriş çıkışın ve aynı zaman da içeriğinin olmaması gerekiyor” diye konuştu. (iha)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.