1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Canikli'den Tarihi Operasyonun Ayrıntıları
Canikliden Tarihi Operasyonun Ayrıntıları

Canikli'den Tarihi Operasyonun Ayrıntıları

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün konuğu oldu ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kaçak et operasyonunun ayrıntılarını A Haber'e anlattı.

A+A-

Mersin limanında yakalanan etlerin lüks restoranlara satıldığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, piyasa değerinin de 40 milyon liranın üzerinde olduğunu söyledi. Gümrük Bakanı IŞİD militanlarının Suriye ve Irak'a Türkiye üzerinden gemilerle geçtiği iddialarına da yanıt verdi.

SON ÜÇ YIL ORTALAMASININ 20 KATI
Son üç yılda yakalanan et miktarı 50 ton, en son yakalamanın toplam miktarı da 1.044 ton . Aşağı yukarı üç yılın toplamının 20 katından daha fazla bir et miktarı. Bu yönüyle gerçekten çok büyük bir yakalama miktarı söz konusu

BREZİLYA VE URUGUAY'DAN GETİRİLDİ
Bunların menşei belli, zaten kutulardan görebiliyoruz. Brezilya ve Uruguay'dan geliyor. Gelen etler kaliteli etler, standardı yüksek etler. Muhtemelen lüks restaurantlara ya da otellere verildiğini tahmin ediyoruz. Şuan incelemeler devam ediyor.

Burada nihai ülke Türkiye değil aslında. Yani Türkiye'ye ithal etmek için gelen ürün değil bu. Beyana göre Libya'dan yüklenmiş en son ama orijini Uruguay. Oradan Suriye'ye götürülecek diye beyan ediliyor, sadece Türkiye toprakları kullanılıyor. Mersin limanına kadar gemiyle geliyor, oradan karayolu ile Cilvegözü'ne taşınacak ve bununla ilgili beyanlar veriliyor.

PİYASA DEĞERİ 40 MİLYON LİRA
Piyasa değerini dün 28 milyon TL açıklamıştım ama daha sonra, bunun piyasa fiyatının daha yüksek olduğunu, çok kalite bir et olduğunu söylediler. 40 milyon liranın üzerinde. Tabi bundan dolayı bizim keseceğimiz ceza da 80 milyon liraya yakın .

DİĞER ETLERİN DE PEŞİNE DÜŞTÜK
Bu firmanın yılbaşından bu yana kadar getirdiği kırmızı et miktarlarına baktık. Türkiye'ye kaçak olarak soktuğunu tespit ettiğimiz 1044ton dahil yaklaşık 2450 ton civarında bugüne kadar kırmızı eti transit çerçevesinde Türkiye'ye soktuğunu biliyoruz. 1040'ı tespit edildi. Geriye kalan kısmının akıbetini araştıracağız. Bu tespitten sonra kırmızı et çıkışı olarak gözükenlerin gerçekten kırmızı et mi yoksa bu olayda oluğu gibi kırpıntı et mi gönderdikleri hususunu araştıracağız.

Gümrük Bakanı Canikli, Interpol'ün IŞİD militanlarının Suriye ve Irak'a Türkiye üzerinden gemilerle geçtiği iddialarını yalanladı.

BUNLAR BOŞ İDDİALARDIR
Oradan bir istihbarat gelip de Türkiye gümrüklerinde ya da geçiş noktalarında bunun dikkate alınmadığı bir olay var mı? Söz konusu bile olamaz. Bir tane bile örnek gösteremezler. IŞİD militanı olduğu belli olan ya da o konuda hakkında istihbarati bilgi bulunan herhangi bir kişinin Türkiye gümrüklerinden içeri girmesi ya da çıkması işlem yapılmaksızın kesinlikle söz konusu değildir. Mutlaka tutuklanır ve gereği yapılır. Bu boş bir iddiadır.

kacak-et-640x360.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.