1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Canlı Hayvan Ticareti Yapanlar Bilgilendirildi
Canlı Hayvan Ticareti Yapanlar Bilgilendirildi

Canlı Hayvan Ticareti Yapanlar Bilgilendirildi

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Valilik toplantı salonunda Merkez ilçedeki muhtarlar ve ilgili kurumların katılımı ile Trakya Bölgesi'ne yapılacak hayvan sevkleri, yurt içi canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin nakilleri ile il.

A+A-

Gümüşhane Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Valilik toplantı salonunda Merkez ilçedeki muhtarlar ve ilgili kurumların katılımı ile Trakya Bölgesi'ne yapılacak hayvan sevkleri, yurt içi canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin nakilleri ile ilgili hayvan refahı ve canlı hayvan ticareti yapan satıcılar bilgilendirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği'ne uyum çerçevesinde yapılan düzenlemeler gereği, 2014 yılından itibaren canlı hayvan ticareti yapanların, hayvan nakli yapan araçların ve nakillere refakat edecek bakıcıların ruhsatlandırılacağını belirtti. Irkın, hayvan hareketlerinin kontrol altına alınmasının salgın hastalıkların kontrolünde de önemli olduğunu söyledi. Irkın, yönetmelik değişikliği ile il içinde büyükbaş hayvan nakilleri onaylı büyükbaş hayvan pasaportu, küçükbaş hayvan nakillerinin ise nakil belgesi ile yapılacağını ifade etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.