1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cansuyu Projesi Öğrencileri İzmir’i Gezdi
Cansuyu Projesi Öğrencileri İzmir’i Gezdi

Cansuyu Projesi Öğrencileri İzmir’i Gezdi

SODES kapsamında sürdürülen Cansuyu Projesi öğrencilerinden oluşan 30 kişilik grup, İzmir’e hayran kaldı.

A+A-

SODES kapsamında sürdürülen Cansuyu Projesi öğrencilerinden oluşan 30 kişilik grup, İzmir’e hayran kaldı. Mardin’in Midyat ilçesinden giden öğrenciler üç günlük geziden döndü.

Midyat ve Köyler Dayanışma Derneği (MİKAD) tarafından SODES kapsamında sürdürülen ‘Cansuyu Projesi’ öğrencilerinden oluşan 30 kişilik grup, hayatlarında ilk kez uçağa binme ve ilk kez İzmir’i görmenin heyecanını yaşadı. Öğrenciler denizi yakından görme fırsatı buldu.

Birçok ilki bir arada yaşayan başarılı öğrenciler Mardin il sınırları dışına ilk kez çıktı. İzmir’in tarihi ve turistik mekânlarını dolaşma imkanı bulan öğrenciler Türkiye’nin en seçkin özel okullarından Yamanlar Koleji'ni ed gezdi.

Öğrencilerin İzmir’e hayran kaldıklarını belirten Cansuyu Projesi gönüllü öğretmenlerden Abdulvahap Özgün, öğrencilerin çok etkilendiğini ve İzmir’i çok beğendiklerini dile getirdi. Ömründe ilk kez uçağa bindiğini ve İzmir’i ilk defa bu kadar yakından gördüğünü söyleyen öğrencilerden Hakan Altınoku, “İzmir’i çok beğendik, Kemer, Çeşme, Konak gibi yerleri yakından gördük. Denizi yakından görme fırsatı bulduk. Çok güzel bir geziydi. Bize bu imkanı sunan SODES’e ve MİKAD’a teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Mardin Valiliği koordinasyonunda, MİKAD tarafından sürdürülen Cansuyu Projesi, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse ediliyor. CİHAN

Cansuyu Projesi öğrencileri İzmir’i gezdi

Cansuyu Projesi öğrencileri İzmir’i gezdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.