1. YAZARLAR

  2. Ufuk TÜRKYILMAZ

  3. 'ÇARŞIDA TEK BAŞINA'
Ufuk TÜRKYILMAZ

Ufuk TÜRKYILMAZ

ETKİ TV
Yazarın Tüm Yazıları >

'ÇARŞIDA TEK BAŞINA'

A+A-

ÇARŞIDA TEK BAŞINA

Seveni sevmeyeni, partilisi partiden olmayanı daha yazının başından fotoğrafı görüp ' iyi veya kötü yorum yapmasın' diye sadece tanık olduklarımı, duyduklarımı ve gördüklerimi yazacağım sizlere...

Kemeraltı Çarşısı'nda Tunç Soyer'i gördüm...!

'Kardeşim uzaylı mı gördün, gidemez mi' diyebilirsiniz.. Kusura bakmayın ben ilk defa bir İzmir Büyükşehir Başkanı'nı yanında korumaları ve basın ordusu olmadan sorunlar içerisinde boğuşan, Kemeraltı ve esnafının arasında tek başına gördüm...Şaşırmıştım, heyecanlanmıştım..

ELİNDE KIRMIZI DEFTER YANINDA GÜZEL BİR KIZ

Soyer'in elinde kırmızı bir defter, yanında sadece genç ve güzel bir kız vardı.. Kızı Defne Soyer...Baba esnafın sorunlarını kırmızı kaplı deftere not ederken kızı çarşı sakinlerinin babasıyla fotoğraf çekilme taleplerini yerine getirmek için yoğun bir çaba sarf ediyordu. Yaşanılan görüntüye şaşıran yalnız ben değildim. Esnaf, çarşı sakinleri de şaşkındı. Şaşkınlıkları kısa süre sonra yerini gülümsemeye ve el sıkmaya ama en önemlisi dert anlatmaya bırakıyordu..

SİZE OY ATMADIK AMA....

Soyer'in tek başına gerçekleştirdiği benim de rastgele tanık olduğum Kemeraltı ziyaretinin en önemli söylemleri ise karşı taraftan yani CHP'ye, Tunç Soyer'e oy vermeyen esnaflardan geliyordu.  Bir değil, iki değil üç değil çok sayıda esnaf, Soyer'in elini sıktıktan sonra yıllardır çarşıda esnaflık yaptıklarını, ilk defa büyükşehir başkanının çarşıda gezip kendilerini dinlediklerini belirtiyorlardı. Anlayacağınız 'Ben size oy atmadım ama sizi burada görmekten büyük mutluluk duydum'diyenlerin sayısı oldukça fazlaydı.

"KEMERALTI'NI DÜNYAYA TANITACAĞIM"

Tunç Soyer'e esnafın söylediği şikayetler, Kemeraltı'nın yıllardır kangren haline gelen ama kimsenin umursamadığı ama hepimizin bildiği şeylerdi. Kışın aşırı yağmur nedeniyle meydana gelen su baskınları, temizlik, tarihi eserlerin bakımsızlığı, yolların bozukluğu, tuvalet, ışıklandırma ve pek tabi çarşıya gelenlerin otopark sorunu. Tunç Soyer'in esnafa altını çizerek söylediği en önemli bende de merak uyandıran cümlesi ise 'Kemeraltı'nı sil baştan yaratacağım. Çarşıyı dünyaya tanıtacağım'oldu.

ZİYARETİN YORUMUNU YAPACAK OLURSAK;

Bir saate yakın tanık olup fotoğrafladığım, Tunç Soyer'in tek başına gerçekleştirdiği Kemeraltı ziyaretinin yorumu aslında ikinci bir yazı yazılacak kadar uzun bana göre. Ama kısaca derseniz; İzmirli yalnızca esnafıyla değil içinde yaşayan her kesimiyle ilgiye, sorunlarına çare bulmaya en önemlisi karşılarında bir muhatap görmeye yıllardır hasret kalmış.  İzmirli artık kendisine ve şehrine dokunan, samimi belediye başkanlarını, kentin kanaat önderlerini yanında görmeyi arar olmuş!

Bu tablo içerisinde Tunç Soyer'in, Kemeraltı ziyaretini tüm İzmirliler için oldukça önemli buluyor, yıllardır aynı koltuklarda oturup İzmir için kılını kıpırdatmayanları, kente sırtını dönenleri, kendi ve yakınlarını gözetenleri naçizane İzmir'e İzmirlilere dokunmaya davet ediyorum...

img_20190926_172557_resized_20190927_120946399-002.jpg

img_20190926_172603_resized_20190926_092804823-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.