1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çelik’ten operasyon eleştirilerine cevap
Çelik’ten operasyon eleştirilerine cevap

Çelik’ten operasyon eleştirilerine cevap

Bakan Çelik, “Suriye toprakları içindeki Türk toprağı uluslararası anlaşma ile teminat altına alınmıştır. Geçmişte Süleyman Sah Türbesi'nin bulunduğu bu yer, türbenin baraj suları altında kalma durumu sebebiyle yine değiştirilmişti” dedi.

A+A-

Bakan Ömer Çelik, muhalefetin eleştirilerine Twitter hesabından cevap verdi. Süleyman Şah Türbesi’ne yapılan Şah Fırat operasyonunun çarpıtılmaya başlandığını belirten Bakan Çelik, ‘sah değil mat operasyonu’ diyerek kendi hükümetinin değil başka yerlerin yanında duran muhalefet anlayışını gördüklerini belirtti.

Türkiye’nin yurt dışında toprağının kalmadığına yönelik eleştirilerle ilgili ise Bakan Çelik şunları dedi: “Başbakanımız açık şekilde Suriye toprakları içindeki toprağımızdan vazgeçmenin mümkün olmadığını, sadece yerinin değiştiğini ifade etti. Suriye toprakları içindeki Türk toprağı uluslararası anlaşma ile teminat altına alınmıştır. Geçmişte Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu bu yer, türbenin baraj suları altında kalma durumu sebebiyle yine değiştirilmişti. Bugün de Suriye'deki durum çerçevesinde ve askeri zaruretler temelinde yine değiştiriliyor. Türk toprağından vazgeçme asla sözkonusu değil. Nitekim bu kararlılığı göstermek için türbenin daha düne kadar bulunduğu Karakozan'da bayrağımız indirilmeden, taşınacağı yeni yer olan Suriye Eşmesi’nde bayrağımız göndere çekilmiştir. Ve aynı şekilde Karakozan'daki yer terk edilmeden Suriye Eşmesi'nde yeni tespit edilen yer askerlerimiz tarafından kontrol altına alınmıştır. Bu da Türkiye toprakları dışındaki Türk topraklarıyla ilgili egemenlik haklarımız konusundaki hassasiyeti göstermektedir.”
Muhalefetin ‘ilk defa savaşmadan toprak kaybettik’ sözlerine ilişkin olarak Çelik, “Eğer Türk toprağına donuk bir tehdit söz konusu. Dün gece Suriye'ye giren ve ecdat yadigarını koruma ve taşıma görevi üstlenen ve bu görevi yerine getirirken hepsi şehit olmaya hazır olan askerlerimizin bir tehdit karşısında korkusuzca toprağımızı ve ecdat yadigarını koruyacağı açıkça gösterilmiştir" ifadesini kullandı.

Bakan Çelik şunları kaydetti: “Türkiye'deki muhalefetin böyle bir meseleyi toprak kaybı gibi sunması tamamen asılsız bir çarpıtmadır. Daha da vahim olanı Türkiye'nin gerçekleştirdiği bu operasyondan memnun olmayan bazı ülkelerin resmi haber ajanslarının Türkiye karşıtı değerlendirmelerinde kullandıkları cümleleri muhalefet sözcülerinin ağzından duymaktadır. Türkiye bu sabaha kararlı ve dirayetli siyasi iradenin verdiği direktifle görevini korkusuzca yerine getiren askerlerimizi ecdat yadigarına ve toprağımıza sahip çıkmasının güveniyle uyandı. Bu duyguyu paylaş(a)mayan ise sadece bazı muhalefet partileri oldu. Özellikle de Türk milliyetçiliği siyaseti yaptığını söyleyen bazı siyasilerin olaya yaklaşımı ve kullandığı dil ile Türkiye'nin yaptığı operasyondan hoşnut olmayan bazı devletlerin kullandığı dilin şaşırtıcı benzerliği dikkat çekicidir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.