1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cemal Özgörkey başkan adayı
Cemal Özgörkey başkan adayı

Cemal Özgörkey başkan adayı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal başkan adayının Cemal Özgörkey olduğunu açıkladı.

A+A-

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı kulüpte yapılacak olağanüstü genel kurulda eski yöneticilerden Cemal Özgörkey'in başkanlığa aday olacağını bildirdi.

Aysal, Galatasaray Futbol Takımı ile Arsenal maçı için Londra'ya gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Galatasaray Kulübü'nde gelecek ay sonunda yapılacak seçimli olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını daha önce açıklayan Aysal, gazetecilerin seçimle ilgili sorusu üzerine, "Size iyi bir haber vereyim. Bu sabah öğrendiğime göre bir müddetten beri Cemal Özgörkey kardeşimiz başkanlık için hazırlanıyor. Geçtiğimiz 15-20 gün içinde hazırlıklarını başlatmıştı. Tamamlamış, büyük ihtimalle bugün o da adaylığını açıklayacak ve böylece benim de desteğime sahip olacak. Bir Galatasaray başkan adayı karşınıza çıkmış oldu. Hayırlısı olsun" diye konuştu.

Aysal, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya, "Benim kararım belli ama Galatasaray'da hizmet kesintisiz devam eder. Cemal Özgörkey diğer adaylar kadar aynı şekilde Galatasaray'a hizmet etmiş iyi bir iş adamıdır. Galatasaray'ın bugünkü yaşam tarzını imkanlarını ve ihtiyaçlarını çok iyi bilen, buna göre de hesabını kitabını yapmış, Galatasaray'ı yönetebilecek her türlü güce ve tecrübeye sahip bir kişi. Herkesten önce ben kendisine başarılar diliyorum" yanıtını verdi.

Cemal Özgörkey ile görüşüp görüşmediği sorusu üzerine de Aysal, "Tabii dün konuştum. Daha önce de bir iki kez konuşmuştum. Hazırlıklarını büyük bir itinayla yaptı. Tahmin ediyorum bu sürece o da yetişmiş olacak" ifadelerini kullandı.

"ÇOK İYİ HABERLERLE DÖNECEĞİZ"
Aysal, Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Arsenal ile oynayacakları müsabakayı da değerlendirerek, "İnşallah Londra'dan çok iyi haberlerle döneceğiz. Takımımız bu konuda son derece kararlı. Gördüğünüz gibi ben de onlarla beraber gidiyorum. Şampiyonlar Ligi'ne alışmış bir Galatasaray var ve bu Galatasaray'ı yarın sahada çok iyi göreceğinizden eminim. O konuda benim en ufak bir endişem yok" şeklinde konuştu.

CEMAL ÖZGÖRKEY KİMDİR?

1959 yılında İzmir'de doğan Cemal Özgörkey, orta öğrenimini İzmir Saint Joseph, liseyi 1979 yılında İstanbul Galatasaray Lisesinde tamamladıktan sonra ABD' ye giderek Atlanta'da Oglethorpe Üniversitesi Uluslararası Finans Bölümünü bitirmiştir. İş hayatına; Türkiye'de 1984 yılında Özgörkey Grubu Coca-Cola Şişeleme İzmir Pre-Mix Müdürlüğünde başlayan Cemal Özgörkey, 1987 yılında başladığı
Coca – Cola İzmir Kemalpaşa Fabrika Müdürlüğü görevini 1990 yılına kadar yürüttü. 1990 –1996 yıllarında grubun fabrika yönetimlerinden sorumlu genel koordinatör yardımcılığı pozisyonunda bulundu.

Özgörkey, 1997 yılından bu yana plastik, ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Özgörkey Holding'de Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2009 yılından bu yana da meyve ve sebze suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş' nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdürmektedir.

2008-2010 tarihleri arası Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Cemal Özgörkey, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) kurucu üyeliği ve 1991-1996 tarihleri arasında da İzmir Atlıspor Kulübü Başkanlığını yürütmüştür. Halen İzmir ve İstanbul Atlıspor Kulüpleri üyesi olan Özgörkey, Brezilya Antalya Fahri Konsolosluğu, Oglethorpe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeliği ve Defne – Muhtar Kent Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

29.04.1962 İzmir'de doğan Armağan Özgörkey, orta öğrenimini İzmir Saint-Joseph, liseyi İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladıktan sonra ABD'ye giderek Atlanta'da Oglethorpe Üniversitesi İşletme 1985 - 1995 arası, aile firması bünyesinde Coca Cola Türkiye'nin Ege ve Akdeniz bölgelerini ve aynı zamanda Romanya'yı da kapsayan projede Genel Koordinatörlük yaptı.

1993 yılında Romanya İzmir Fahri Konsolosu olan Özgörkey bunun devamında 2002 yılında Devlet Nişanı Ödülü ile onurlandırıldı. Halen Romanya Antalya Fahri Konsolosu olarak görevine devam ediyor. 1996 da Efes İçecek Grubuna katılan Özgörkey, Romanya'daki içecek yatırımı projeleri konusu ağırlıklı olarak Doğu Avrupa Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Özgörkey, 1997 yılından bu yana Plastik, ambalaj ve meyve suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Özgörkey Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Coca Cola İçecek A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, 2009 yılından bu yana da meyve ve sebze suyu konsantresi sektörlerinde faaliyet gösteren Anadolu Etap Tarım ve Gıda Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş' nin Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir. Aynı zamanda, TÜSİAD ve EGİAD üyesi olan Armağan Özgörkey, Profesyonel Yöneticiler grubu üyeliği, İzmir ve Kemer Country Atlıspor Kulüpleri üyeliği ve 2001-2006 arasında İstanbul Binicilik İl Temsilciliği görevlerinde bulunmuştur ve halen Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanlığı'nı yürütmektedir.

Sema Gökçen 1942 İzmir doğumludur. 1961 yılında İzmir Amerikan Kız Lisesinden, 1966 yılında Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1967 yılında avukatlık stajını tamamlamış, 1968 yılında Yaşar Holding'de kariyerine başlayıp, 1991 yılına kadar burada görev yapmış; görevinin son 12 yıllık bölümünde Yaşar Holding İcra Kurulu üyeliği ve Yaşar Holding ve iştiraki şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 1992 yılından bu yana kendi Hukuk bürosu vardır. 1997 yılından beri de Özgörkey Holding Yönetim Kurulu üyesidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.