1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cemil Meriç'in Reyhanlı'daki Doğduğu Ev Müze Oluyor
Cemil Meriçin Reyhanlıdaki Doğduğu Ev Müze Oluyor

Cemil Meriç'in Reyhanlı'daki Doğduğu Ev Müze Oluyor

Yazar Cemil Meriç’in Reyhanlı'da bulunan evinin müze olması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

A+A-

Yazar Cemil Meriç’in Reyhanlı'da bulunan evinin müze olması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ümmühan Eryurt ile diğer ilgililerin katıldığı toplantıda konu ile ilgili devam eden çalışmalar görüşüldü.

Vali Lekesiz, Hatay'ın birçok zenginliği bünyesinde barındıran, bunun yanı sıra düşünce dünyasına da çok ciddi katkılarda bulunan insanlar yetiştiren özel bir il olduğunu ifade etti. Lekesiz; "Şöyle geriye dönüp baktığımızda her biri bulunduğu yüzyıla ışık tutan, insanları aydınlatan çok önemli değerleri görüyoruz. Bunlardan biri de Cemil Meriç’tir. Cemil Meriç, 20. yüzyılda ülkemizin yetiştirdiği en büyük düşünürlerden bir tanesidir." dedi.

Lekesiz, "Hem bir vefanın gereği olarak hem de barış, huzur, esenlik, güvenlik adına düşünce dünyasının daha geniş kitlelerle buluşabilmesi, özellikle genç kuşakların üstadı daha yakından tanıyabilmesi açısından, Reyhanlı'da doğduğu evi satın alarak restorasyonunu yapıp, ‘Cemil Meriç Kültür Evi’ ya da ‘Cemil Meriç Müzesi’ olarak hizmete koymayı planlıyoruz. Evi satın aldık. Bu toplantımızda söz konusu evin rölövesi, restitüsyon ve restorasyon projesi konusunu değerlendireceğiz ve buranın kültür evi ya da müze olarak nasıl hizmet verebileceğine ilişkin hususları masaya yatıracağız." dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.