1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. Çetin Altan'a veda
Çetin Altana veda

Çetin Altan'a veda

Dün hayatını kaybeden Türk basını ve edebiyatının duayen ismi Milliyet Gazetesi yazarı Çetin Altan son kez işine geldi. Milliyet binası önünde düzenlenen törende konuşan Fikret Bila, "Acımız çok büyük.Türk basını büyük ustalarından birini kaybettik" dedi.

A+A-

Usta gazeteci Çetin Altan, dün sabah saat 11.05 itibarıyla zatürreye bağlı solunum yetmezliği ve septik şok nedeniyle hayatını kaybetti. Bugün son yolcuğuna uğurlanan Çetin Altan için ilk önce Milliyet Gazetesi'nde tören düzenlendi.

Gazete binası önünde yapılan törende konuşan Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, "Acımız çok büyük. Türk basını büyük ustalarından birini kaybettik. Çetin Altan'ın en büyük özelliği filozof olmasıydı. Düşünce ve fikir ustasıydı" dedi.

Törene Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Çetin Altan'ın oğulları Ahmet Altan, Mehmet Altan, kızı Zeynep Bakan, torunu Sanem Altan ve Kerem Altan ile medya dünyasının önemli isimleri ve Milliyet çalışanları katılırken, Zeynep Bakan'ın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Törende Altan için helallik alındı. Altan’ın naaşı daha sonra cenazenin yapılacağı Teşvikiye Camii’ne götürüldü.

"BABASINI KAYBETMEYENLER BENİ ANLAYAMAZLAR"

Cenazede konuşmakta güçlük çektiği görülen Altan'ın kızı Zeynep Bakan, "Sizlerle bir yere kapanıp aylarca konuşmam lazım. Sizin istediğiniz türden benim söyleyecek bir durumum yok şu anda. Duygularım çok karışık. Bir yandan inanamıyorum... Babamdı. Babasını kaybetmeyenler şu anda beni anlayamazlar" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de Altan ailesine başsağlığı dileyerek, "Yakın tarihimizin çok önemli bir şahsiyeti, iyi bir yazar, iyi bir edebiyatçı ve iyi bir siyasetçiydi. Aynı zamanda çok iyi bir babaydı. Demokrasi ve özgürlük konusundaki mücadelesi hiç unutulmayacak" diye konuştu.

Cenazeye, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın da katıldı.

Çetin Altan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.(milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.