1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çevre Eğitim Parkı'nı, 2 Yılda 15 Bin Öğrenci Gezdi
Çevre Eğitim Parkını, 2 Yılda 15 Bin Öğrenci Gezdi

Çevre Eğitim Parkı'nı, 2 Yılda 15 Bin Öğrenci Gezdi

Balıkesir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, 2011 yılında hizmete açılan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Çevre Eğitim Parkı'nı iki yılda yaklaşık 15 bin öğrencinin ziyaret ettiğini söyledi.

A+A-

Balıkesir Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu, 2011 yılında hizmete açılan ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Çevre Eğitim Parkı'nı iki yılda yaklaşık 15 bin öğrencinin ziyaret ettiğini söyledi. Öztozlu, ziyaretçiler arasında üniversitede eğitim gören öğrencilerin de olduğunu bildirdi.

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Çevre Eğitim Parkı'nın Marmara Belediyeler Birliği tarafından örnek proje seçildiğini ifade eden Öztozlu, Türkiye'nin bir çok yerindeki belediyelerin parkı incelemeye geldiklerini vurguladı. Bu bizi fazlasıyla memnun ediyor.

Parkın farklı özellikleri nedeniyle Türkiye'de ilk olduğuna dikkat çeken Ali Öztozlu, "Bununla ilgili patent başvurusu yaptık. Yaklaşık 9 bin metrekare bir alan üzerine kurulu olan park, çocukları eğlendirirken aynı zamanda öğretiyor. Atık pil, atık yağ, rüzgar enerjisi, elektronik atıklarla ilgili çeşitli materyallerimiz var. Çocuklar burada birebir görerek öğreniyorlar. Okullarımız da parka büyük ilgi gösteriyor. Gelen öğrencilere görevli çevre mühendisi arkadaşlarımız tarafından bilgi veriliyor." dedi.

Parkın bütün elektriğinin tamamen güneş enerjisinden elde edildiğini aktaran Ali Öztozlu, "Ayrıca parkta kullanılan sulama suyunun büyük bir kısmı da yağmur suyundan sağlanıyor. Bunun yanı sıra parkımızda özel tasarım çocuk oyun grupları bulunuyor. Bölgemizde yetişen ağaç türleri de parkta ekili bulunuyor. Özellikle İstanbul ve Bursa'da ki belediyeler başta olmak üzere Türkiye'nin bir çok belediyesi parkı incelemek için ilimize geliyor. Günümüzde artık belediyelerin çevre projeleri daha çok önem kazanmış durumda. Aynı isimde farklı şehirlerde parkalar var ancak bu konseptte park yok. Biz patent başvurusunu kimse almasın diye değil, ilk olmanın gururunu yaşamak için yaptık." diye konuştu.

Çevre Eğitim Parkı içerisinde Hava Kalitesi İzleme İstasyonu bulunduğunu hatırlatan Balıkesir Belediyesi Başkanı Yardımcısı Ali Öztozlu, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Çevre Mühendisliği bölümünde cihaz olmadığı için öğrencilerin parka geldiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

Çevre Eğitim Parkı'nı, 2 yılda 15 bin öğrenci gezdi

Çevre Eğitim Parkı'nı, 2 yılda 15 bin öğrenci gezdi

Çevre Eğitim Parkı'nı, 2 yılda 15 bin öğrenci gezdi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.