1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Cezaevi müdürlerine altınla rüşvet
Cezaevi müdürlerine altınla rüşvet

Cezaevi müdürlerine altınla rüşvet

MÜDÜRLERE ALTINLA RÜŞVET!

A+A-

Cezaevlerinde, rüşvet karşılığı illegal faaliyete göz yumduğu iddiasıyla 35 kamu görevlisi gözaltına alındı. Aralarında cezaevi müdürlerinin de olduğu zanlıların rüşvet olarak altın aldığı ileri sürüldü.

Cezaevlerinde rüşvet karşılığı illegal faaliyete izin verdiği iddia edilen kamu görevlilerine İstanbul’da operasyon yapıldı. Silivri Ceza İnfaz Kurumu, Kartal Yarı Açık Cezaevi, Maltepe ve Metris Cezaevi’nde görev yapan müdür, müdür yardımcısı ve gardiyanlarında aralarında olduğu çeteye yönelik baskınlarda35kişi gözaltına alındı.

UYUŞTURUCU VE SİLAH SOKMUŞLAR!

Sanıkların, cep telefonunun yanı sıra silah, kesici aletler ve uyuşturucu maddenin hapishanelere girişine göz yumduğu iddia edildi. Paraların seri numaralarının polis tarafından tespit edileceği endişesiyle de rüşvet olarak altın aldıkları ortaya çıktı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 9 ay önce Sedat Şahin’in eski adamı Ahmet D.’yi takibe aldı.

Teknik ve fiziki takipte Ahmet D.’nin Sedat Şahin’in yanından ayrıldıktan sonra cezaevlerindeki kamu görevlilerini kullanarak tutuklular için hapishanelere cep telefonu soktuğu belirlendi. Ayrıca silah ve kesici, delici alet temin ettiği, uyuşturucu madde ile hapishaneye yasadışı materyalin sokulduğu tespit edildi.

Şüphelilerin, maddi menfaat karşılığı yapılan illegal işlemlere göz yumduğu iddiası üzerine operasyon yapıldı. Paradaki seri numaraları üzerinden polisin işlem yapmasından korkan zanlıların rüşvet olarak altın aldıkları iddia edildi.

MÜDÜR, GARDİYAN VE POLİS ÇETESİ

Teknik ve fiziki takip sonrası, polis önceki gün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Aralarında Silivri 1 Nolu L Tipi Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürü Yusuf Çetin K. Cezaevi müdür yardımcıları; Kartal Yarı Açık Cezaevi Müdürü, müdür yardımcısı; Maltepe Cezaevi Müdür Yardımcısı ve gardiyanlar ile polis memurlarının da olduğu 15 kamu görevlisi gözaltına alındı.

Operasyonun devamında çetenin 20 üyesinin de evlerine yapılan şafak baskınıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.. (bugün)
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.