1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp, Başbakan Erdoğan’ı Yargıya Şikayet Etti!
Chp, Başbakan Erdoğan’ı Yargıya Şikayet Etti!

Chp, Başbakan Erdoğan’ı Yargıya Şikayet Etti!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Gençlik Kolları, Gezi Parkı olaylarındaki yaklaşımı sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na sç duyurusunda bulundu.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Gençlik Kolları, Gezi Parkı olaylarındaki yaklaşımı sebebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na sç duyurusunda bulundu. CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Söylemez, “Tarih bu saatten sonra Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatör olarak yazacaktır.” dedi.

Öğlen saatlerinde Bursa Adalet Sarayı önünde toplanan CHP’li gençler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. CHP Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Söylemez, Türkiye ve dünyanın yeniden şekillendiğini belirtti, adalet dağıtımı ve demokrasinin birbirine paralel olarak liderlerin söylemlerine değil toplumların beklentilerine göre şekillendiğini öne sürdü.

Türkiye’nin Gezi Parkı olayları ile yeni bir döneme girdiğini vurgulayan Söylemez, şunları kaydetti: “Artık demokrasi ve adalet fötr şapkada, siyasi sembollerde, lider karizmasında değil, sokaklarda meydanlarda sözünü söyleyen kitlelerin omuzlarında yükselecek. Tabi ki kendi siyasi ekseninde lider sultası oluşturmak isteyenlerse faşizmin bekçisi konumuna düşeceklerdir. Tarih bu saatten sonra Recep Tayyip Erdoğan’ı diktatör olarak yazacaktır. Bizler halkın omuzlarından yükselen adalete ve kurumlarına güvenmek istiyoruz. Suçlu ortadadır, şikayet ortadadır. Anayasa ve yasalara tüm dünyanın gözü önünde karşı çıkan irade ortadadır. Bu irade faşizmde vücut bulmuştur. Memleketimizin adalet dağıtan kurumlarına çağrımız var.”

Yargı görevini yapanı etkileme, kanunlara uymamaya tahrik suçlamasıyla Başbakan Erdoğan’ın yargılanmasını talep ettiklerini dile getiren Söylemez, “Yürekli, onurlu, aydın adalet mensuplarımızın adaletin gereğini yapacağına inanıyoruz. Başbakan Erdoğan’ı yargılayacak yiğitleri arıyoruz” dedi. CİHAN

CHP, Başbakan Erdoğan’ı yargıya şikayet etti

CHP, Başbakan Erdoğan’ı yargıya şikayet etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.