1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp İzmir İl Başkanı: Hak Arayışlarında Şiddet Kabul Edilemez
Chp İzmir İl Başkanı: Hak Arayışlarında Şiddet Kabul Edilemez

Chp İzmir İl Başkanı: Hak Arayışlarında Şiddet Kabul Edilemez

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir'deki eylemler sırasında AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı binasının yakılmasına tepki gösterdi.

A+A-

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir'deki eylemler sırasında AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı binasının yakılmasına tepki gösterdi. Demokratik eylemlerin baskıcı fikir ve zihniyeti hedef aldığına dikkat çekerek, "Gerekçesi ne olursa olsun demokrasi dışı ve şiddet içeren hareketler, bu halk hareketlerine katılanları haklıyken haksız hale düşürecektir." dedi. Engin, bunanın yandığı haberini alır almaz olay yerine gittiğini ve gördüğü manzara karşısında çok üzüldüğünü belirterek, hem Karşıyaka İlçe Başkanı hem de bütün AK Parti'lilere geçmiş olsun dileklerini iletti.

CHP İl Başkanı Engin, şunları kaydetti: "Taksim Gezi Parkı'ndan başlayan ve bir halk hareketine dönüşen eylemlerde, İzmir'de başlayan demokratik hak arayışı eylemlerinin üçüncü gününde AKP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na yapılan ve binanın yanmasına sebep olan olayın üzüntüsünü yaşıyoruz. Demokratik eylemler, baskıcı fikir ve zihniyeti hedef alır. Bu eylemi gerçekleştirenlerin, İzmir halkının demokrasi ve özgürlük arayışları için meydana dökülenlerle hiçbir ilgisi olmadığına inanıyor ve şiddetle kınıyorum. Bu tür hak arayışlarında, birçok yerde görüldüğü gibi halkın sağduyusunu kötüye kullanmak isteyen provokatörler ön saflarda yer alarak, hem yapılan eyleme gölge düşürmekte hem de Karşıyaka'da yaşandığı gibi şiddet eylemlerine başvurmaktadır. Hiçbir demokratik hareketin, siyasi parti binalarını hedef alması düşünülemez. Hele ki İzmir gibi bir yerde bu türden saldırıların olmasını, en başta İzmirli vatandaşlar kabul edemez. Bu üzücü olay sebebiyle AKP Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli'ye ve tüm AKP'lilere geçmiş olsun dileklerimi bir kez daha iletiyorum. Sevgili vatandaşlarımdan, her ne zaman olursa olsun haklı gösteri ve eylemleri sırasında bu türden şiddet eylemlerini gerçekleştirme amacı olan provokatörlere karşı dikkatli olmalarını bir kez daha istirham ediyorum." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.