1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP İzmir'e Karadeniz süprizi
CHP İzmire Karadeniz süprizi

CHP İzmir'e Karadeniz süprizi

CHP Rize İl Başkanı kardeş şehir projesi kapsamında İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti.

A+A-

CHP’nin kardeş şehir projesi kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, İzmir’deki siyasi tablonun kendilerine de örnek olduğunu söyledi.

İzmir’deki siyasi başarıyı analiz edeceklerini vurgulayan Aslankaya, ‘’ İzmir’de 29 belediyeyi CHP alıyorsa düşünmek lazım. Bizim de bunun analizini yapmamız gerek’’ dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rizeli olmasının kendileri için önem taşımadığını dile getiren Aslankaya, ‘’ Bizim için önemli olan başbakanların memleketi değil, önceliğinin bayrak, toprak ve toplum olmasıdır. Toplum karşı karşıya getiriliyorsa, öfke ve kin ön plandaysa benim için başbakanın nereli olduğu önemli değil" ifadelerini kullandı.

SERCAN AVCI / Ege Postası - CHP Rize İl yöneticileri kardeş şehir kapsamında geçtiğimiz ay misafir ettikleri CHP İzmir örgütüne iade-i ziyarette bulundu. Oldukça dosthane geçen ziyarette CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya, CHP Rize Merkez İlçe Başkanı Recep Durmuş, CHP Güneysu İlçe Başkanı Mustafa Kanbur, CHP Rize İl Genel Meclisi üyeleri Bedirhan Hacıislamoğlu ile Erdal Biber İzmirli partililerle bir araya geldi. Rize’den gelen heyet 3 gün sürecek gezi kapsamında İzmirli milletvekilleriyle buluşacak. İzmir’in tarihi ve doğal güzelliklerini de görme fırsatı bulacak Rizeli heyet, parti çalışmaları hakkında da bilgi alacak.

KENTİ GEZECEKLER

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Karadenizli heyeti İzmir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Engin, ‘’Rize’ye CHP örgütleri arasında kardeş şehir projesi kapsamında bir ziyaret gerçekleştirmiştik. Arkadaşlarımız zor koşullarda da olsa Rize’de CHP’nin bayrağını dalgalandırıyor. Önemli ve güzel çalışmalar yapıyorlar. Karadeniz’de güçlü adaylarla önemli bir başarı elde edileceğini düşünüyorum. Arkadaşlarımızı İzmir’de üç gün misafir edeceğiz. Kentin çeşitli yerlerini ziyaret edecekler. Belediye başkanlarımızla, milletvekillerimizle, ilçe başkanlarımızla görüşme fırsatı bulacaklar’’ dedi.

KARADENİZLİLERİN İZMİR’E KATKISI BÜYÜK

Tüm partililer olarak ülkenin geleceği için bütünlük içinde çakışacaklarını belirten Engin, ‘’Cumhuriyet , ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve çöken tarımın geleceği için mutlaka güç birliği yapmamız lazım. CHP artık herkesin rahatlıkla oy atacağı bir parti haline geldi. Toplumun sorunlarına çözüm üretmek görevimiz. İzmir’de çok sayıda Karadenizli var. Bu vatandaşlarımızın İzmir’e çeşitli sektörlerde büyük katkıları var. Karadeniz insanının pratik zekası, heyecanı, girişimciliği kentimize yansımış durumda’’ diye konuştu.

İZMİR’İ ANALİZ ETMEK LAZIM

CHP Rize İl Başkanı Mehmet Aslankaya ise, Türkiye’nin bütün kentleriyle İzmir’i örnek alması gerektiğini söyledi. İzmir’deki siyasi başarının kendilerini de motive ettiğini vurgulayan Aslankaya, ‘’ İzmir’de 29 belediyeyi CHP alıyorsa düşünmek lazım. Bizim de bunun analizini yapmamız gerek’’ dedi.

ÖNEMLİ OLAN…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Rizeli olmasının kendileri için önem taşımadığını dile getiren Aslankaya, ‘’ Bizim için önemli olan başbakanların memleketi değil, önceliğinin bayrak, toprak ve toplum olmasıdır. Toplum karşı karşıya getiriliyorsa, öfke ve kin ön plandaysa benim için başbakanın nereli olduğu önemli değil. Önümüzde çok önemli bir yerel seçim var. Kimin belediye başkanı olacağı önemli değil. Önemli olan ülkenin kaygan zemindeki gidişine ‘dur’ demek. Net olarak görülüyor ülkeye sahip çıkacak tek parti CHP’dir’’ dedi.

İZMİR’DE YAŞAYAN KARADENiZİLİLERE SESLENDİ

İzmir’deki hemşehrilerine de CHP’ye katkıda bulunmaları için çağrıda bulunan Aslankaya, ‘’ Bu konuda hemşehrilerimin üzerine düşeni yapmasını bekliyorum. Bize, ‘Başbakanın hemşehrisisiniz’ deniyor. Türkiye’yi kim sahipleniyorsa, bütünlüğü, kardeşliği kim sağlıyorsa o önemlidir. Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’yi en iyi kucaklayan ve empati kuran isimdir. Türkiye’nin kendisine sahip çıkacağını düşünüyorum’’ dedi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.