1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp Milletvekili Susam'dan açıklamalar
Chp Milletvekili Susamdan açıklamalar

Chp Milletvekili Susam'dan açıklamalar

CHP MİLLETVEKİLİ SUSAM: "YAKMA YIKMA EYLEMLERİ TERÖR NOKTASINDAKİ OLAYLARDIR!"

A+A-

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, Taksim Gezi Parkı protestolarına ilişkin, "Yakma yıkma eylemleri, bu eylemlerle hiçbir ilgisi olmayan, tasvip etmediğimiz terör noktasındaki olaylardır." dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Susam, partisinin iş dünyası ile bağlarını güçlendirmeye yönelik kurulan "İş Dünyası Dayanışma Birimi"nin çalışmaları kapsamında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6 Haziran 2013 Perşembe günü İzmir'e geleceğini ve esnaf toplantıları yapacağını bildirdi. Bir gazetecinin sorusu üzerine de Taksim Gezi Parkı olaylarının Türkiye'de artık küçük esnafa sahip çıkılması gerektiğini ortaya koyduğunu savundu. Eylemcilerin Türkiye'de yeterinin üzerinde rant üzerine oluşmuş AVM bulunduğunu, İstanbul'un AVM'lere boğulduğunu, bu ranta dayalı AVM anlayışı yerine sokaklardaki esnafın yaşaması gerektiği yönünde mesaj verdiğini söyledi.

Olayların yoğun yaşandığı dün Gündoğdu Meydanı ile Basmane arasındaki bütün esnafı tek tek ziyaret ettiğini belirten Milletvekili Susam, izlenimlerini İzmir Valisi Mustafa Toprak'a rapor ettiğini söyledi. Susam, "Esnafımız, bu olayın orada protesto eylemini yapanlardan kaynaklanmadığının, birkaç provokatörden kaynaklandığının ve o provokatörlerin asıl eylemle hiçbir alâkaları olmadığının altını çizmiştir. Ben esnafımızın düşüncelerini İzmir Valisi ile paylaştım. Olaylar sırasında zarar görenlerin, sigortası olmayan esnafımızın zararlarının karşılanması konusunda valimizle birlikte terör olaylarından dolayı oluşabilecek zararların karşılanması konusunda da gerekli adımların atılması için görüşmeleri yaptım." şeklinde konuştu.

Esnafımız barışçıl gösterilerden son derece mutlu ancak provokatif bazı eylemleri yapanlara karşı da tepkili olduğunu söyleyen Mehmet Ali Susam, "Biz de parti olarak provokasyon yapan, olay çıkarmaya gelen art niyetli insanların o eylemlerden ayrılması konusunda emniyet güçlerimizin ve alana gelenlerin uyarılması gerektiğine inanıyorum. Artık Sayın Cumhurbaşkanımız'ın önderliğinde Türkiye'de verilmesi gereken mesajın verildiği, sükunet ve sağduyu ile bu mesajları başta hükümetin alması gerektiği, istikrarın ve demokrasinin gelişip güçlenerek devam etmesinin gerekli olduğunun altını çiziyorum." dedi.

CHP Milletvekili Susam, hiçbir terör olayını, hiçbir yakıp yıkmayı tasvip etmediklerinin altını çizdiğini, özellikle siyasi partilere karşı böyle bir eylemin hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını ifade etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.