1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. CHP’DE ADAY KRİZİNİN NEDENLERİ
CHP’DE ADAY KRİZİNİN NEDENLERİ

CHP’DE ADAY KRİZİNİN NEDENLERİ

CHP’de aday krizinin nedeni yolsuzluk soruşturmaları mı?

A+A-

CHP’DE ADAY KRİZİNİN NEDENİ ACABA YOLSUZLUK SORUŞTURMALARI MI?

Geçen haftaki yazımızda, Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın ilçe belediye başkan adaylarının seçimindeki isabetini yazmış ancak buna karşın İzmir’i çantada keklik olarak gören CHP’nin bu adaylar karşısında kendi adaylarını belirlemede zorluk yaşayacağını belirtmiştim. Aynı yazımızda CHP’nin İzmir ilçe adaylarını belirlemede geç kaldığını da vurgulamıştım. Haksız değilmişim! Hafta içerisinde haklılığımı gösteren haberler birçok ulusal gazete ve televizyonda geniş şekilde yer aldı. Çıkan haberlerde CHP kurmaylarının Kemal Kılıçdaroğlu’na özellikle İzmir’de aday belirlemede geç kalındığını söyledikleri, Kılıçdaroğlu’nun da partililere bu durumdan kendisinin de rahatsız olduğunu ifade ettiği yazılıp çizildi..

Aday Totoya Devam

Geçen haftadan bu yana değişen bir şey var mı derseniz, İzmir CHP’de… Yok!  Aday totoya devam! Konak’a Hakan Tartan mı olsun, Sema Pektaş mı? Bayraklı’ya Hüseyin Aslan’ı mı göstersek yoksa halen başkanlık görevini yürüten Hasan Karabağ’ı mı? AK Parti’nin güçlü Buca Adayı Cemil Şeboy’un karşısına çıkartılacak aday belirlendi mi hayır; Ya Aliağa’ya, Bayındır’a, Çiğli’ ye, Çeşme’ye veya Karabağlar’a belirlenen bir aday var mı? Sandığa iki ay kala halen yok. Partiden alabildiğimiz kadarıyla, adaylar belki 6 Şubat’ta açıklanacak!.. İddia odur ki aday belirleme komisyonu, salı günü bir araya gelecek taslak listeyi Kemal Kılıçdaroğlu’na sunacak. Kılıçdaroğlu’nun onayıyla, seçimlere bir buçuk ay kala CHP’nin İzmir adayları açıklanacak..

Neden soruşturmalar mı?

Peki! AK Parti günler öncesinden adaylarını açıklayıp yerel seçimler için start verirken, CHP’de yaşanan aday krizi niye! Herkesin malumu CHP’nin İzmir’in ilçelerinden aday göstermeyi düşündüğü birçok isim halen ilçelerde belediye başkanlığı görevini yürüten kişiler. Öyleyse bu adayların adlarının açıklanmaması niye? Acaba neden bu başkanlarla ilgili yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturmaları, iddiaları olabilir mi? Bence mümkün. Çünkü bu adaylarla ilgili İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin hazırladığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na gereğinin yapılması için verdiği usulsüzlük - yolsuzluk iddiaları soruşturmaları yenilir yutulur cinsten değil!

  images.20140205111403.jpg  

İşte O Soruşturmalar:

Örnek mi? Bazı ilçe belediyelerin kurduğu belediye şirketlerindeki usulsüzlük dosyaları, belediye encümen kararlarına karşın yıkım kararı verilen ve her nedense ilgili belediye başkanınca yıkılmayan yüzlerce eğlence yeri ile ilgili hazırlanan soruşturma raporları, kadrolarında terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık etmekten kesinleşmiş hapis cezası alan kişilerin belediyede işçi olarak çalıştırıldığını belgeleyen soruşturma raporları (ne yazık ki bu kişiler arasında tecavüz hükümlüleri de var), bazı belediyelerin konser, kutlama gibi etkinliklerinde yaptığı usulsüzlükler, (özellikle bazı etkinliklerin yıllardır aynı kişilere verilmesi), inşaat şirketlerine verilen usulsüz imar izinleri ve ne yazık ki bazı gazetelerden haber karşılığı veya tehditle alınan toplu gazete alımlarıyla ilgili soruşturmalar, gazetelerde çalışan bazı kişilerin belediye şirketlerinin yönetim kadrolarında gösterilip maaşa bağlanması..

Ne dersiniz, CHP’de ilçe belediye başkan adaylarının hala açıklanmamasının nedenlerinden biri bu olabilir mi?

imagesg2ztmaob.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.