1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp’li Belediyeden Dp’li Belediyeye Destek
Chp’li Belediyeden Dp’li Belediyeye Destek

Chp’li Belediyeden Dp’li Belediyeye Destek

Ankara Çankaya Belediyesi, dayanışma amacıyla Kırşehir Akçakent Belediyesi'ne temizlik aracı desteğinde bulundu.

A+A-

Ankara Çankaya Belediyesi, dayanışma amacıyla Kırşehir Akçakent Belediyesi'ne temizlik aracı desteğinde bulundu.

Emek Hizmet Binası önünde gerçekleştirilen devir teslim törenine CHP’li Belediye Başkanı Bülent Tanık ve DP'li Kırşehir Akçakent Belediye Başkanı Mustafa Elçi, CHP milletvekilleri Bülent Kuşoğlu, Ramazan Kerim Özkan ve Uğur Bayraktutan katıldı. Başkan Tanık, konuşmasında, yerel yönetimler arasında siyasi fark gözetilmeksizin dayanışma ve işbirliğini geliştirmeyi belediyecilik anlayışlarının önemli köşe taşlarından gördüklerini vurguladı. Tanık, aynı zamanda başkanlığını da yürüttüğü İç Anadolu Belediyeler Birliği gibi örgütlenmelerin, dayanışma ilişkilerinin kurulması açısından çok önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

Tanık, yerel yönetimlerle ilgili mevcut düzenlemenin pek çok açıdan anti demokratik nitelikler taşıdığını belirterek, özellikle küçük belediyelerin kendi bölgelerine hizmet üretmek açısından ciddi mali sıkıntılarla yüz yüze olduğunu ifade ederek, "Bu belediyelerin pek çoğu ancak personel giderlerini karşılayabilecek bir ekonomik güce sahip." şeklinde konuştu.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, yapılması gerekenin, küçük belediyeleri ortadan kaldırmak değil güçlendirmek olduğunu ifade etti. Zira belediyelerin, özellikle de küçük belediyelerin, halkın demokratik süreçlere katılımını sağlayan çok önemli yapılar olduğunu belirten Tanık, başkanlığını yürüttüğü İç Anadolu Belediyeler Birliği'nin, belediyeler arasında dayanışma köprüsü olmak açısından son derece önemli bir işlev yürüttüğünü kaydetti. Başkan Tanık, şöyle devam etti:

"Akçakent Belediyesi'nin belediye başkanlığında farklı bir siyasi partiden aday olmuş bir arkadaşımız var. Hatta benim mensubu olduğum CHP'nin çok az oy aldığı bir ilçe Akçakent, fakat bu bizim için önemli değil. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm halkımızla dayanışmayı, onların iyi ve kaliteli bir hizmet almasını sağlamayı vazgeçilmez ödevlerimizden sayıyoruz."

Akçakent Belediye Başkanı Mustafa Elçi ise "Çankaya Belediyesi tarafından ilçemize destek amacıyla verilen temizlik aracı, Akçakent'in temizlik hizmetleri açısından çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda, İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanı da olan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'a Akçakent halkı adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz." dedi.


CİHAN

CHP’li belediyeden DP’li belediyeye destek

CHP’li belediyeden DP’li belediyeye destek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.