1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. CHP'li eski vekilin mal varlığına el konuldu
CHPli eski vekilin mal varlığına el konuldu

CHP'li eski vekilin mal varlığına el konuldu

CHP'li eski milletvekili Aykan Erdemir'in mal varlığına el konulduğu öğrenildi. Erdemir'in ABD'deki kumpas davasına sahte delil götürdüğü tespit edilmişti!..

A+A-

ABD'deki Rıza Zarraf davasına yönelik operasyonlarda, CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında Türkiye'den Amerika'ya belge kaçırdığı gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmıştı..

ABD'deki kumpas davasına sahte delilleri taşıdığı iddia edilen Aykan Erdemir'in, FETÖile CHP arasındaki iletişimi sağlayan isim olduğu biliniyor.

AYKAN ERDEMİR'İN MAL VARLIĞINA EL KONULDU!

Edinilen bilgilere göre, CHP'li eski milletvekili Aykan Erdemir'in mal varlığına el konulduğu öğrenildi.

SAHTE RAPOR DOSYAYA GİRDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ/PDY'nin taşeronluğunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetini ve Anayasal Düzenine yönelik gerçekleştirilmeye çalışılan 17-25 Aralık yargısal darbe teşebbüsünün başarıya ulaşmaması üzerine ABD üzerinden yürürlüğe konulan aynı minvalde hazırlanan dosya içerisine 28 Ocak 2014 tarihli sahte bir rapor girdiğini belirledi. Bu raporun New York Bölge Mahkemesi'ne de ulaştırıldığı tespit edildi.

ERDEMİR HAKKINDA 'DEVLETİN GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN BELGELERİ TAHRİP ETME, AMACI DIŞINDA KULLANMA, HİLE İLE ALMA ÇALMA' SUÇUNDAN İŞLEM BAŞLATILMIŞTI

Sahte raporun New York Bölge Mahkemesi'ne ulaştırılmasıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ suçu kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari Osman Zeki Canıtez ve CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında 'Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma' suçundan işlem başlatılmış, her iki isim hakkında da yakalama kararı talep edilmişti.

'BELGE ÇALINMASI' İLE İLGİLİ...

Talebi değerlendiren İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği Osman Zeki Canıtez ve Aykan Erdemir hakkında atılı suç kapsamında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Her iki şüpheli görüldükleri yerde yakalanacak ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ABD'deki 17 Aralık kumpasının devamı niteliğindeki davada 'belge çalınmasıyla' ilgili tahkikat kapsamında ifadelerine başvurulacak./Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.