1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp'li Günaydın: Öcalan’la Mit Değil, Başbakan Konuşuyor!
Chpli Günaydın: Öcalan’la Mit Değil, Başbakan Konuşuyor!

Chp'li Günaydın: Öcalan’la Mit Değil, Başbakan Konuşuyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Recep Tayyip Erdoğan ile Öcalan konuşuyor.." dedi.

A+A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Recep Tayyip Erdoğan ile Öcalan konuşuyor. Çünkü, MİT’in siyasi bir karar alma yetkisi yok! MİT’e bu görevi direk Başbakan vermiştir." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Bursa milletvekili, Meclis Tarım Komisyonu üyesi İlhan Demiröz, patates üreticisinin sorunlarını yerinde görmek ve çözüm yollarını araştırmak için Nevşehir’e geldi. Patates üreticisiyle biraraya gelmeden önce parti il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Günaydın, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İmralı görüşmeleri ve Paris’teki patlamayı değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, şöyle dedi: "40 yılda 40 bin yurttaşımız, askerimiz ve polisimiz şehit oldu. Binlercesi de gazi durumunda. 2002 yılında terör sorunu yoktu. Ama, iktidarın yanlış politikaları, bugün terörün zirveye çıkmasına neden oldu. Biz ana muhalefet partisi olarak terör sorununu sadece izlemekle yetinmiyoruz. Mecliste bu konunun ele alınmasını istiyoruz. Mecliste grubu bulunan 4 partinin konuyu görüşerek mutabakat metni ortaya çıkarması çağrısında bulunmuştuk, ama kabul edilmedi. 3-4 yıl önce Genelkurmay Başkanı bile terörün sadece askeri çözümlerle olamayacağını söyledi. Siyasetçilerin, askerin arkasında olma gibi durumu olamaz. İmralı ile MİT’in görüştüğü söyleniyor. Ama, konunun adını tam olarak koymak lazım. Recep Tayyip Erdoğan ile Öcalan konuşuyor. Çünkü, MİT’in siyasi bir karar alma yetkisi yok. MİT’e bu görevi direk Başbakan vermiştir. Biz bu görüşmelerde nelerin konuşulduğunu, kime ne söz verildiğini ve bu sözlerin nasıl uygulanacağını bilmiyoruz. Bu süreçten uzak tutuluyoruz. Bilgimiz sadece basına sızan bilgilerle sınırlı. Halbuki toplumsal mutabakatla sorun çözülebilir. Görüşme sürecini kaygı ve endişeyle izliyoruz. Fransa’da meydana gelen saldırı, meselenin aynı zamanda uluslararası bir konu olduğunu da ortaya koymaktadır. Genel başkanımızın ‘Kredi veriyoruz’ açıklamasına ‘Sen kimsin de kredi veriyorsun’ diye cevap veren bir başbakan bulunuyor. Bu davranış şekli ve sözler kaygımız daha da artırıyor."

"PATATES ÜRETİCİLERİNDEN HERGÜN ONLARCA TELEFON ALIYORUZ"

Patates üreticisinin sorunlarını bildiklerini ve Meclis'e taşıdıklarını da anlatan Günaydın, "Niğde, Nevşehir ve Bitlis’in Ahlat ilçesinde patates üreticilerinin çok ciddi sorunları var. Buralardan hergün onlarca telefon alıyoruz. ‘Kahvaltıda yoğurt-ekmek yiyoruz, ısınmak için de fasulye sapı yakıyoruz’ diyorlar. Yaygın medya, dizileri yayınlamaktan bu sorunlara yer vermiyor. Biz sorumlu bir siyasi parti olarak patates üreticilerinin sorunlarını ve çözüm yollarını yerinde görmek amacıyla Nevşehir’e geldik. Patates üreticilerinin yoğun olduğu Kaymaklı beldesiyle, Derinkuyu ve Kozaklı ilçelerinde de gün boyunca inceleme yapacağız." dedi.

Çiftcinin 35 kuruşa mal ettiği patatesi 10 kuruşa alıcı bulamadığını belirten Günaydın, bu tablo içerisinde üreticinin borcunu ödeyemez hale geldiğini ve icra batağına saplandığını savundu. CİHAN

CHP'li Günaydın: Öcalan’la MİT değil, Başbakan konuşuyor

CHP'li Günaydın: Öcalan’la MİT değil, Başbakan konuşuyor

CHP'li Günaydın: Öcalan’la MİT değil, Başbakan konuşuyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.