1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp'li İnce: Cam Çerçeve Kırmayın
Chpli İnce: Cam Çerçeve Kırmayın

Chp'li İnce: Cam Çerçeve Kırmayın

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bir süredir devam eden protesto gösterileri ile ilgili konuştu..

A+A-

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bir süredir devam eden protesto gösterileri ile ilgili, "Gençlere şunu söylüyorum, cam çerçeve kırmayın, kamu malına zarar vermeyin, kimseye küfür etmeyin, hakaret etmeyin ama örgütlenin, korkmayın, direnin, yürüyün, konuşun, yazın, çizin, okuyun." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnce, "Bu ülkede iki ayyaşın yaptığı yasa yok ama bu ülkeyi bir küfürbaz yönetiyor. Bunu herkesin böyle bilmesi gerekir. Olayları yöneten bir akıl var diyorlar, ama olayların bu noktaya gelmesinde bir akılsızlık var. ” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın tek sesli bir Türkiye istediğini söyleyen İnce, "Tek sesli Türkiye istemek cahil bir Türkiye istemektir. Anayasa’nın 58. Maddesine aykırı davranıyorsun demektir. Gençleri kumar ve kötü alışkanlıklardan korumak… Başbakan’a sorum şu: iddia’yı kim buldu, şans topunu kim buldu, on numarayı kim buldu, sayısal lotuyu, süper lotuyu kim buldu? Beygirler iki gün koşarken, bunları 7 gün koşturmaya kim başlattı? Gündüzler yetmedi, gece de beygirleri kim koşturdu? Ben de bu ülkeyi üç beş kumarbaz yönetiyor mu diyeyim?" dedi.
Çapulcu denilenlerin devlete vergi ödeyen kişiler olduğunu söyleyen İnce, "Bu ülkede iki tip insan var. Bir çapulcular bir de para pulcular var. Biz çapulcu olmayı kabul ediyoruz, para pulculardan değiliz." ifadesini kullandı.

"BÜLENT ARINÇ’IN AÇIKLAMALARINI TABLETTEN İZLEMİŞ, NEDEN ÖZÜR DİLEDİ DİYE TABLETİ KIRMIŞ"

İnce, şöyle devam etti: "Başbakan’ın Cumhurbaşkanı’na ayar çekiyor. Yetmedi, bugün birşeyler duydum, ne derece doğru bilmiyorum. Tabletten izlemiş Bülent Arınç’ın açıklamalarını, tableti kırmış. Ne derece doğru bilmiyoruz. Niye özür diledi, diye. Yazılı metinde özür yokmuş. Bu bir dedikodudan ibaret ama gazetecilerin dedikodusu önemlidir diye düşünüyorum… Herkese ayar çeken bir Başbakan var ama sonunda ona da bir ayar çektiler. Bu ülkenin gençleri, ‘yeter kes sesini, seninle mi uğraşacağım’ dedi. O çocuklar her şeyi göze alarak Başbakan’a ayar çektiler. Hatta bir milletvekili olarak söyleyelim, bizim çekemediğimiz ayarı bile çektiler. Türkiye’nin her yeri küfür dolu. Bu küfürleri tasvip etmiyorum. Kimseye bugüne kadar bu kadar küfür edilmedi. Bu dil demokrasinin, özgürlüklerin dili olamaz ama Başbakan’ın da kendisini sorgulaması ve dilini değiştirmesi gerekir."

İnce, medyanın konuya kamu zararı olarak baktığını bunun ise kabul edilemeyeceğini ifade etti.
Türkiye’de taş atan çocuklar yerine twit atan çocuklar problemi oluştuğunu kaydeden İnce, "O gençlere sesleniyorum. Ben de facebookta, twitter da hatırı sayılır takipçisi olan biriyim. Hiç korkmayın çocuklar. Sizin sayenizde güzel günler göreceğiz. Üçüncü sınıf adamlar birinci sınıf mevkiye geçmiş. Bunlardan hiç korkmayın bunları yakında göndereceğiz. Bugün meydanlardasınız yakında gümrük kapılarında olacağız merak etmeyin. Bunlardan korkmayın, biraz gözaltına alsınlar hiç önemli değil. Ama gençlere şunu söylüyorum. Cam çerçeve kırmayın, kamu malına zarar vermeyin. Kimseye küfür etmeyin, hakaret etmeyin ama örgütlenin, korkmayın, direnin, yürüyün, konuşun, yazın, çizin, okuyun." şeklinde konuştu.

"BİYOÇEŞİTLİLİK YASA TASLAĞININ BU HAFTA GENEL KURUL’A GELECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

İnce, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’nın bu hafta Genel Kurul’a gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine İnce, "Bu hafta getireceklerini sanmıyorum." cevabını verdi.

Bir gazetecinin, "Sayın Arınç, olayların ABD’den yönlendirildiğini söyledi. Ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine İnce, "Bu dönem bitiyor görevi. Stand up yapsın bence. Komediye gerek yok. Bu gençleri kimse yönlendirmiyor. Bu çocuklar özgürlük istiyorlar. Bu çocukları bir partinin arka bahçesi gibi göstermek haksızlık. Ancak bu çocukların hepsinin CHP’ye gelmesini çok isterim." dedi. CİHAN

CHP'li İnce: Cam çerçeve kırmayın

CHP'li İnce: Cam çerçeve kırmayın

CHP'li İnce: Cam çerçeve kırmayın

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.