1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp’li Meclis Üyesi: Allah Sayın Başbakanımıza Uzun Ömür Versin
Chp’li Meclis Üyesi: Allah Sayın Başbakanımıza Uzun Ömür Versin

Chp’li Meclis Üyesi: Allah Sayın Başbakanımıza Uzun Ömür Versin

Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacıyla yapılan eylemde, 'Tayyip mezara, halk iktidara' yazılı pankart açan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Eskişehir İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Şanlı, taşıdığı pankartın yanlış anlaşıldığını savundu.

A+A-

Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacıyla yapılan eylemde, 'Tayyip mezara, halk iktidara' yazılı pankart açan Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Eskişehir İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Şanlı, taşıdığı pankartın yanlış anlaşıldığını savundu. Şanlı, "Benim oradaki maksadım Başbakan'ın vadesi yetmeden ölmesi değildi. Bizim amacımız onu sandığa gömmek. Mecaz anlamda kullanılan bir şeydir. Hiçbir canlının ölmesini istemem. Olay saptırılıyor. Allah Sayın Başbakanımıza uzun ömür versin." dedi.

Eskişehir İl Genel Meclisi’nin haziran ayı ilk toplantısı yapıldı. Eti Arkeoloji Müzesi’ndeki toplantıya CHP’li Meclis Üyesi Erdal Şanlı’nın önceki günkü Gezi Parkı eyleminde taşıdığı, ‘Tayyip mezara, halk iktidara’ yazılı pankart damga vurdu. İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Yapıcı, Şanlı'nın taşıdığı söz konusu pankarta atıfta bulunarak, tepki gösterdi. Yapılan eylemlerin insani ölçüler içinde olması gerektiğini belirten Başkan Yapıcı, "Şehrimizde bir meclis üyesinin faşistce birisinin ölümü üzerine iktidarı kurgulayarak pankart açmasını çok çirkin buldum, şiddetle kınıyorum. Bu görüntü bir İl Genel Meclisi üyesine yakışmadı. İktidar hırsınızı birisinin ölümü üzerine kuruyorsanız bu çok ağır bir tahriktir. Affedilecek bir şey değildir.” diye konuştu.

Yapıcı’nın konuşmasını tamamlamasının ardından Erdal Şanlı gecikmeli olarak meclise katıldı. Erdal Şanlı, toplantı sonunda açıklama yaparak, söz konusu pankart olayını anlattı. “Benim oradaki maksadım Başbakan’ın vadesi yetmeden ölmesi değildi." diyen Şanlı, amaçlarının Başbakan'ı sandığa gömmek olduğunu, o söz konusu pankarttaki yazıyı da bu anlamda kullandığını kaydetti. Şanlı, şöyle konuştu: "O mecazi anlamda taşınan bir pankarttır. Biz Sayın Başbakan dahil tüm canlıların yaşamasını isteyen düşüncenin bir mensubuyuz. Ben meclisin Gezi Parkı’nda yaşanan ağaç katliamını ve milli bayramların kaldırılmasının da kınanmasını istiyorum. Cumhuriyetin kazanımlarını tek tek yok ediyorlar. Meclisin bunlara da tepki göstermesini isterdim. O pankarttaki yazı mecaz anlamda kullanılan bir şeydir. Hiçbir canlının ölmesini istemem. Ancak olay saptırılmaya çalışılıyor. Allah Sayın Başbakanımıza uzun ömür versin.”

Eskişehir'de Gezi Parkı olaylarına destek vermek amacıyla 3 gün önce yapılan eylemde, Cumhuriyet Halk Partisi'nin Eskişehir İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Şanlı'nın 'Tayyip mezara, halk iktidara' yazlı pankart taşıması dikkat çekmişti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.