1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp’li Milletvekilleri Duruşma İzlemek İçin Kayseri Adliyesi’ne Geldi
Chp’li Milletvekilleri Duruşma İzlemek İçin Kayseri Adliyesi’ne Geldi

Chp’li Milletvekilleri Duruşma İzlemek İçin Kayseri Adliyesi’ne Geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Kayseri İncesu Belediyesi’nde rüşvet iddiaları sonucu açılan davanın duruşmasını izlemek için Kayseri Adliye binasına geldi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, Kayseri İncesu Belediyesi’nde rüşvet iddiaları sonucu açılan davanın duruşmasını izlemek için Kayseri Adliye binasına geldi. 6 milletvekilinin takip ettiği duruşma, sanıklardan Hacı Ali Hamurcu’nun savunmasını yapmak için süre istemesi üzerine ileri bir tarihe ertelendi.

Kayseri'de çeşitli suçlardan haklarında dava açılan İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Hilal Aybak, Hacı Ali Hamurcu ve Süleyman Temeltaş’ın yargılandığı davaya devam edildi. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklarla birlikte avukatları, mağdur Yağmur Çöl’ün avukatı ve CHP’li milletvekilleri katıldı.

Daha önceki duruşmada Hacı Ali Hamurcu’nun, emniyette ifadesi alınırken yapılan görüntü kayıtlarında 3 dakikalık bölümün silindiği yönündeki iddiası ile ilgili Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın kararı mahkeme heyeti tarafından okundu. Hamurcu, olayla ilgili belirtilen sürenin verilen aralara ait olduğu ve bu nedenle kovuşturmaya gerek olmadığı şeklinde soruşturma kararının kendisine tebliğ edilmediğini belirtti. Soruşturma kararının tebliğ edilmesini isteyen Hamurcu, soruşturma sonucuna yasal haklarını kullanarak itiraz edeceklerini ve itiraz sonucundan sonra savunmasını yapacağını söyledi.

Mahkeme heyeti, sanığın itiraz hakkını dikkate alarak, gelecek duruşmada savunma yapmasını uygun buldu. Heyet, sanık Hamurcu’ya son kez savunma yapmak için de süre verildiğini ve son duruşmada savunma yapmaması durumunda kararını açıklayacağını belirtti. CHP’li milletvekillerinin izlediği duruşma, Hacı Ali Hamurcu’nun son savunmasını yapması için 20 Eylül 2013 tarihine ertelendi.

Hacı Ali Hamurcu'nun ifadeleri doğrultusunda yapılan suç duyurusu sonucu, 2007 yılında İncesu Belediye Başkanı Zekeriye Karayol, Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Şube Müdürü Hilal Aybak, 2007 yılında UKOME Başkanı olan Süleyman Temeltaş, UKOME'nin eski memuru Hacı Ali Hamurcu hakkında dolandırıcılık, rüşvet, irtikâp iddiasıyla dava açılmıştı. Sanıklardan bazıları hakkında isnat edilen suç, İncesu ilçesi yakınlarına LPG istasyonu açmak isteyen Yağmur Çöl'den 30 bin lira rüşvet aldıkları, kişinin işlerini engelledikleri ve mağdur ettikleri yönünde iddialar yer alıyor. Ancak duruşmada İncesu Belediyesi’nin 30 bin lira rüşvet aldığı iddiası ile ilgili belirtilen miktarın yazılı bulunduğu çek, ruhsat işlemleri için belediye tarafından alındığı ve daha sonda şahsa iade edildiği belirtilmişti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.