1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp'li Tezcan Göstericilere Sahip Çıktı
Chpli Tezcan Göstericilere Sahip Çıktı

Chp'li Tezcan Göstericilere Sahip Çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınanları demokrasi ve özgürlük talebinde bulunan gençler olarak nitelendirdi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili gözaltına alınanları demokrasi ve özgürlük talebinde bulunan gençler olarak nitelendirdi. Tezcan, "Demokratik bir şekilde eylem yapan gençler, göstericiler, sokağa inen milyonlarca insanı, bununla ilgili soruşturmayı özel yetkili savcılar niye yapar?" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ergenekon davasının duruşmasını izledikten sonra diğer milletvekilleri ile birlikte basın açıklaması yaptı. Ergenekon davasında sanıklara iftira edildiğini öne süren Tezcan, "Son günlerde Türkiye gündeminde yaşanan Gezi Soruşturması çerçevesindeki olaylara baktığımızda buradaki iftiranın boyutunun gelecekte artık nereye doğru hızla süreklendiğini görmemek mümkün değil." diye konuştu.

Eyleme katılan göstericileri özgürlük ve demokrasi talebinde bulunan gençler olarak nitelendiren Tezcan, "Bu insanlar, yurttaşlar, yaşam tarzına müdahale edilmesine itiraz eden ve 'bize dokunmayın, özgürce yaşayalım' diyen insanların demokratik eylemleri, darbe soruşturması kılıfı altında yürütülmektedir." ifadesini kullandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin darbe soruşturmasından dolayı gözaltına alındığını ileri süren Tezcan, "Gözaltındakilere 'Hükümeti yıkmaya teşebbüs etmekten' dolayı soruşturma yapılıyor. Şimdi şunu soruyorum. Demokratik bir şekilde eylem yapan gençler, göstericiler, sokağa inen milyonlarca insanı, bununla ilgili soruşturmayı özel yetkili savcılar niye yapar? Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefeten yürütülen bir soruşturmayı özel yetkili savcılar niye yapar?" şeklinde konuştu.

Başbakan ve hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamaları hatırlatan Tezcan konuşmasına şöyle devam etti: "Başbakan'ın ve bakanların, hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamalardan bir şeyi görüyoruz ki, önümüzdeki dönemde biraz önce içeride izlediğimiz tertibin benzeri bir tertip Türkiye genelinde hem de daha büyük çapta hazırlanmaktadır. Artık Taksim direnişi etrafında toplumun kırdığı korku duvarını korku zincirini yeniden kurabilmek ve tesis edebilmek için soruşturma makamları AKP iktidarının işaretiyle yeni bir tertibi hazırlamaktadırlar. Yeni bir dijital sahte delillerle üretilmiş darbe davası hazırlığını hep beraber izliyoruz."

Ergenekon davasında hukuksuzluk ve haksızlık yapıldığını öne süren Tezcan konuşmasını şöyle bitirdi: "Bu hukuksuzluk ve haksızlığın takipçisiyiz ve olmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki tertiplere de millet olarak, halk olarak karşı çıkmak zorundayız. Çocuklarımızı bu engizisyon anlayışına kurban etmemek gibi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Demokrasilerde meydanlar hükümeti yıkmak için sokağa çıkarlar. Demokrasilerde hükümetin uygulamaları meydanlarda eleştirilir. Ve meydanlarda insanlar iktidara karşı itirazlarını, muhalefetlerini dile getirirler. Artık geldiğimiz noktada adaletsizliğin ve hukuksuzluğun sonunun geldiğini görüyoruz. Engizisyon yargısını yapanlar kendileri gerçek adaletin önünde bir gün hesap verceklerdir." CİHAN

CHP'li Tezcan göstericilere sahip çıktı

CHP'li Tezcan göstericilere sahip çıktı

CHP'li Tezcan göstericilere sahip çıktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.