1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Chp'li Topal: Amasya'ya Gelen Bakanlar Müze Ve Camileri Gezip Gidiyor
Chpli Topal: Amasyaya Gelen Bakanlar Müze Ve Camileri Gezip Gidiyor

Chp'li Topal: Amasya'ya Gelen Bakanlar Müze Ve Camileri Gezip Gidiyor

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Amasya'ya gelen AK Parti'li bakanların tamamının şehirde; cami, türbe ve müzeleri gezdikten sonra hiçbir proje ya da yatırımdan bahsetmeden ayrıldıklarını söyledi.

A+A-

CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, Amasya'ya gelen AK Parti'li bakanların tamamının şehirde; cami, türbe ve müzeleri gezdikten sonra hiçbir proje ya da yatırımdan bahsetmeden ayrıldıklarını söyledi.

Amasya Büyük Otel'de basın toplantısı düzenleyen Amasya Milletvekili Rasim Topal, şehre 1 buçuk yıl içerisinde bir sürü bakanın ziyaret ettiğini, kendisinin bu bakanları 'turist bakan' olarak isimlendirdiğini anlatarak şöyle konuştu: "Onca bakan gelip gitti. Hiçbirisi Amasya’yla ilgili yatırım projesi anlatmadı. Park, bahçe açtılar, müzeleri gezdiler ve gittiler. Amasya’nın derdi bu değil ki. Amasya’nın genci artık kendi memleketinde kalmak istiyor. Amasya’nın genci okulunu bitirdikten sonra Amasya’da iş bulmak istiyor. Bugün bakıldığında bize en çok gelen talepler iş talepleri. Geçen senelerde hepimiz şahit olduk, Tek amacımız bu ülkeyi AKP hükümetinden kurtarmaktır. Bunun içinde örgütümüz diri, örgüt olarak ilçe başkanlarım, kadın kollarım, gençlik kollarımla birlikte biz bu yola çıktık, mutlaka sizlerde şahit olacaksınız. Yerel seçimlerde Amasya merkeze dair neler olduğunu göreceksiniz. Biz buna inanıyoruz, ilçelerde neler olacağını hep beraber göreceğiz.” dedi.

“ÇEVRE YOLUNUN BİR YIL İÇERİSİNDE BİTECEĞİNE İNANMIYORUM”

Amasya’nın tarihi bir şehir olduğunu, Osmanlı Devleti’ne önemli idarecileri yetiştirdiğini hatırlatan Topal, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, “Ferhat ile Şirin’den dolayı aşkın ve sevdanın şehri dediğimiz bu şehrin ortasından göbeğinde hala iş makineleri, yolcu otobüsleri, alakasız araçlar şehri kalbinden geçiyor.” dedi. Milletvekili Topal şunları kaydetti; “Bunu Bakanlığa sorduk, dedik ki; çevre yolu projemiz vardı, ne oldu bu yol? Verdikleri cevap; Bir yıl içerisinde bu çevre yolu projesinin bitirileceği ve bu çevre yolunun açılacağı, bugün baktığımızda ve incelediğimizde hala düzgün bir çalışma olmadığını, sadece bir tane iş makinesinin çalıştığını gördük. Bu çevre yolunun bir yıl içerisinde bitirileceğini sanmıyorum.”

“DÜNYANIN EN GÜZEL BAMYASI TAŞOVA VE GÖYNÜCEKTE YETİŞİYOR”

"Dünyanın en güzel bamyasının üretildiği Taşova ve Göynücek ilçelerimizdir." diyen Topal, "Taşova Yeşilırmak vadisine toplam 22 tane Hidroelektrik Santral (HES) projesi uygulanıyor. Yeşilırmak üzerinde 22 tane HES projesi uygulamak çok doğru değil, olmaması gerekir. Yeşilırmak üzerinde bulunan 22 tane HES projesi benim açımdan Taşova’nın ekmeği ile oynamak, Taşova’nın geleceği ile oynamak demektir. Yarın o su kesildiği zaman, zaten kıt kanaat geçinen Taşova, geçimini nasıl sağlayacak. Bunu birilerinin sorması lazımdı, biz bunu CHP olarak sorduk. Aldığımız cevaplar her yerde olduğu gibi çok ikna edici cevaplar değildi. Haberimiz yoktu, uygulanmayacak, kaldırılacak gibi uyduruk, baştan sağma cevaplar aldık." şeklinde konuştu.

CİHAN

CHP'li Topal: Amasya'ya gelen bakanlar müze ve camileri gezip gidiyor

CHP'li Topal: Amasya'ya gelen bakanlar müze ve camileri gezip gidiyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.