1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Chp'li Türkmen: Gaziemir Belediyesini Başkanın Eşi Yönetiyor
Chpli Türkmen: Gaziemir Belediyesini Başkanın Eşi Yönetiyor

Chp'li Türkmen: Gaziemir Belediyesini Başkanın Eşi Yönetiyor

İzmir'in Gaziemir ilçesinin CHP’li belediyesinde dört yıldır başkan danışmanlığı görevinde bulunan Ali Rıza Türkmen, belediye ve CHP Gaziemir İlçe Örgütü'nün, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi Birsen Şenol tarafından yönetildiğini iddia etti.

A+A-

İzmir'in Gaziemir ilçesinin CHP’li belediyesinde dört yıldır başkan danışmanlığı görevinde bulunan Ali Rıza Türkmen, belediye ve CHP Gaziemir İlçe Örgütü'nün, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eşi Birsen Şenol tarafından yönetildiğini iddia etti. CHP'nin gelenekleri doğrultusunda, kurultaylarda ilçeleri genellikle ilçe veya belediye başkanlarının temsil ettiğini belirten Şenol, "Şu anda CHP’nin Gaziemir'deki tek kurultay delegesi Birsen Şenol’dur." dedi. Türkmen, CHP Genel Merkezi ve İzmir İl Başkanlığı'nı göreve davet etti.

Kendisini onursuzlaştırmak isteyen Başkan Şenol tarafından, görevine siyasi sebeplerle tek taraflı olarak son verildiğini söyleyen Türkmen, 2009 yılındaki seçimlerde CHP’nin Gaziemir’de 60 yıl sonra kazanabilmesi için geceli gündüzlü çalıştığını ve dönemin ilçe başkanının belediye meclis üyeliği teklifini geri çevirdiğini anlattı. "Kendi ismimden ziyade CHP’nin başarısı önemliydi. Nitekim yerel seçimleri CHP kazanmıştı ve 60 yıl sonra Gaziemir’de iktidar olmuştu." şeklinde konuşan Ali Rıza Türkmen, 2009 Ağustos ayında Halil İbrahim Şenol’un talebi üzerine başkan danışmanı olarak göreve başladığını, bugüne kadar büyük bir özveriyle yaptığını ifade etti. Belediye işlerinde Şenol'la koordineli çalıştığını, talimat ve taleplerini yerine getirdiğini belirten CHP’li Türkmen, ilçe ve il başkanlığı gibi parti içi süreçlerde ise inanç ve doğrularıyla hareket ettiğini, bu sebeple Başkan Şenol ve ekibiyle karşı karşıya geldiğini söyledi. İş akdi feshedilmeden bir ay önce Şenol'la görüşerek kendisi ve yakın çevresiyle ilgili olarak CHP örgütünde ve Gaziemir kamuoyunda rahatsızlıklar ve ciddi tepkiler doğduğu uyarısında bulunduğunu aktaran Türkmen, “Sürecin kötüye gittiğini belirttim. Kendisinin başkan olarak halkın ve CHP’nin tüm kesimlerini kucaklayamadığını, eşit ve adaletli davranamadığını uzun uzun anlattım. Bundan dolayı da istifa etmek istediğimi belirttim. Kendisi ise buna rağmen istifaya gerek olmadığını, birlikte çalışmaya devam etmemiz gerektiğini söyledi. Akabinde beni, ailemi, onurumu hiçe sayıp görevden alarak, 'bankamatik' söylemlerine muhatap bırakmıştır. Şimdi bankamatik olup olmadığımın cevabını ve hesabını vermek ona düşmektedir.” dedi. Türkmen, kendisinden bir gün önce de CHP'li Sarnıç eski Belediye Başkanı İlhami Kirazlı’nın aynı şekilde işine son verildiğini belirtti. Başkan Şenol’un döneminde belediyede yaprak dökümü başladığını, birçok kişinin görevden alındığını, istifa etmek durumunda bırakıldığını ya da sürgün edildiğini, CHP’li meclis üyeliğinden, hattâ partiden istifa ettiğini söyleyen Ali Rıza Türkmen, “Yüksel Demirsoy’un milletvekili aday adayı olmasından sonra boşalan ilçe başkanlığı koltuğu için yönetim içinde yapılacak seçimde Kirazlı’ya karşı aday olan Elif Becek’i, Başkan Şenol ve eşi desteklemişti. Becek, ilçe başkanı olduktan sonra sürekli bu ikili tarafından baskı görmekteydi fakat entrikalarına boyun eğmedi. Nitekim ilçe kongresinde karı koca Şenol’lar, son dakikada Elif Becek’in karşısına eski muhalifleri Umut Tekin’i çıkardı ve az bir oy farkıyla da olsa ilçe başkanı seçtirdiler.” diye konuştu. Yaşanan sürecin gerçek sebebinin, Birsen Şenol’un Gaziemir Belediyesi’ni ve CHP İlçe Örgütü’nü tek elden yönetme arzusuna karşı çıkmaları olduğunu öne süren Türkmen, Gaziemir’de AK Parti ile CHP arasındaki 13 bin olan oy farkının giderek kapandığına dikkat çekerek, partinin başarısı için CHP yönetimini göreve davet etti. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.