1. YAZARLAR

  2. Ufuk TÜRKYILMAZ

  3. CHP'NİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK?
Ufuk TÜRKYILMAZ

Ufuk TÜRKYILMAZ

ETKİ TV
Yazarın Tüm Yazıları >

CHP'NİN İZMİR BÜYÜKŞEHİR ADAYI KİM OLACAK?

A+A-

İŞTE İZMİR'İN YEREL SEÇİM NABZI

Yerel seçimlerin zamanı geldi mi CHP'de merak edilen konu İzmir'de kimin aday gösterileceği olur. Her ne hikmetse, İstanbul Türkiye'nin en büyük ili değilmiş gibi ya da Ankara Türkiye'nin başkenti değilmiş gibi yani bu iki ilin adayı kim olacak hiç önemli olmaz ama İzmir adayı kim olacak çok önemlidir.  Günlerce, aylarca kentin bir numaralı gündemi olur CHP'nin İzmir Büyükşehir adayının kim olacağı? Hali hazırda belediye başkanlığını yürüten Aziz Kocaoğlu’ndan  yeni dönemde aday adayı olup olmayacağı, aday adayı olsa bile aday gösterilip gösterilmeyeceği gizemini koruyor.

YA KOCAOĞLU OLMAZSA?

Peki Aziz Kocaoğlu aday gösterilmezse, ya da aday olmazsa isimleri geçen politikacılar veya diğer isimler kimler. Şuan ki hava veya oklar en güçlü adayın Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'i gösteriyor. Soyer'in Ankara'ya çağırıldığı ve 'göreve hazırlan' denildiği gibi söylentiler de ayyuka çıkmış durumda. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya,  CHP İzmir milletvekilleri Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ve EBSO Başkanı Ender Yorgancılar da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilebilir diyenlerin sayısı da az değil!

GENÇ POLİTİKACILARI DA UNUTMAMAK LAZIM

Hemen bu noktada şunu da altını çizmekte büyük yarar görüyorum. İzmir'de hali hazırda ilçe belediye başkanlığı görevini yürüten, gerçekleştirdikleri proje ve çalışmalarla halkın çoğunluğunun beğenisini kazanan genç belediye başkanlarını da unutmamak lazım. Örneğin babadan siyasetçi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla CHP kurmayları tarafından adları dillendirilen genç CHP'liler.

Sözün özü her yerel seçimde olduğu gibi, CHP'nin İzmir'de büyükşehir belediye başkanı olarak kimi göstereceği yine merak konusu. O ismin kim olacağı kentin üzerine tutkal ile yapışmış bir gündem. 'Siz merak etmiyor musunuz?' derseniz.

Bekleyip, göreceğiz!..

cer.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.