1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çifçi: Zirai Uçkun Akını Halkı Endişelendirmemeli
Çifçi: Zirai Uçkun Akını Halkı Endişelendirmemeli

Çifçi: Zirai Uçkun Akını Halkı Endişelendirmemeli

Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi, hasat döneminin başlamasıyla birlikte doğal yaşam alanlarını terk ederek geçici olarak kent merkezine akın eden zirai uçkunları tamamen zararsız olduğunu söyledi.

A+A-

Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi, hasat döneminin başlamasıyla birlikte doğal yaşam alanlarını terk ederek geçici olarak kent merkezine akın eden zirai uçkunları tamamen zararsız olduğunu söyledi.

    İnsanları endişelendirecek bir durumun olmadığını belirten Çiftçi, yürütülen etkin ilaçlama kapsamında bu zararsız canlılara herhangi bir müdahalenin doğru olmayacağını belirtti.

    Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Azat Çiftçi, hasat mevsimiyle birlikte kent merkezine akın eden zirai uçkunlar hakkında bir açıklama yaptı. Hasat döneminin başlaması ile beraber biçerdöverlerin doğal yaşam alanlarına müdahalesi sonucu tarlalardaki zirai uçkunlar (böcek, çekirge, kelebek vb.) kent merkezine geçici bir konaklama yapmak üzere göç ettiklerini belirten Çiftçi, bunun normal bir durum olduğunu dile getirdi.

    Azat Çiftçi, “Ekolojik dengeyi gözetmeyen herhangi bir çalışmanın içinde olamayız. Bu canlılar tamamıyla zararsız. Doğal döngü içinde cereyan eden bir vaka. Bu tip böceklere yönelik yapılacak herhangi bir ilaçlama faaliyeti faydadan çok zarar verecektir. Zaten böyle bir müdahale değil sadece bizim, hiçbir insanın kabul etmemesi gereken bir durum. Çünkü böyle bir müdahale doğal dengeyi bozar. Bu sebeple kent merkezinde kullandığımız ilaçların özellikle hedef haşere dışındaki bu canlılara etki etmemesini bilimsel ve ahlaki buluyoruz. Bu konuda Belediyemize iletilen sorun, talep ve şikayetlerin bu zararsız canlıların yok edilmemesi çerçevesinde olmasını temenni ediyoruz” dedi.

    Haşerelere ilişkin yapılan her ihbarı anında değerlendirip gerekli müdahaleleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Çiftçi, "Zirai uçkunlara ilişkin ihbarları belirttiğim nedenlerden dolayı değerlendirme dışı tutmak kurumumuzun ihmali değil tercihi. Halkımızdan istediğimiz, mevsim şartlarından kaynaklı, bütün coğrafyada olduğu gibi kentimizde de görülebilecek, ekolojik dengeye katkı sağlayan bu zararsız canlıların varlığından tedirgin olmamasıdır. Yine bunun dışındaki her türlü şikayetini bize bildirmelerinden mutluluk duyacağımızı ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.