1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. ÇIKARIN O KAFANIZI ARTIK KUMDAN
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

ÇIKARIN O KAFANIZI ARTIK KUMDAN

A+A-

ÇIKARIN O KAFANIZI ARTIK KUMDAN

EDİRNE VALİSİ GEREKENİ YAPTI, YA SİZ...

VALİ BEY'İN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ...

DAHA YENİ GELDİN BE ARKADAŞ!

Bunca şamatanın, siyasi gerginlik ve çekişmelerin ya da ekonomik çalkantıların yaşandığı şu ortamda unutuldu Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin'in o açıklamaları. Ya da şöyle diyelim bu kısır gündeme kurban gitti. Medya da gerektiği gibi ilgi göremedi o açıklama.  Ama ben sayın valinin kameralar karşısında, görevini yapmış bir devlet adamı edasındaki o açıklamalarını asla unutmayacağım, unutturmayacağım. 

BAKIN NE DEDİ SAYIN VALİ

Şöyle dedi Dursun Ali Şahin o gün kameraların vizörüne, halkın gözüne baka baka.  “Çalışmaktan gurur duyduğum emniyet personelimiz, İpsala gümrüğünde dört ay süren özverili çalışmalar yaptılar. Her safhası büyük bir titizlikle yapılan çalışmada tırlarla  İstanbul’dan gelen tekstil taklit mallarının gümrük muhafaza memurları tarafından  rüşvet karşılığı  çıkışlarının sağlandığı, hiç bir girişimin teşebbüs halinde kalmayıp en son noktasına kadar delillendirildiği, söz konusu rüşvet çarkı içerisindeki memurların kendi aralarında rüşvet havuzu oluşturduğunu ortaya çıkarmışlardır.” Bununla kalmadı sayın valinin sözleri yine görevini layıkıyla getirmiş bir devletin valisi olarak devam etti konuşmasına.  “Ancak yapılan soruşturma İpsala Gümrüğü ile sınırlı değil. Burada çalışan görevlilerle sınırlı değil. Bu soruşturmanın devamı İstanbul'a dayanıyor. Bu işin devamı İstanbul’da da çarkın içerisinde olan memurlar var.”

Veee HUZURLARINIZDA 'İSTANBUL OPERASYONU'

Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin'in bu açıklamaları başta Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda bomba gibi patlarken,  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri şafak vakti aslanlar gibi bir operasyonun startını verdiler. Verilen bu start  Ankara'da adeta ikinci bir şok etkisinin yaşanmasına neden oldu.  Öyle ya koskoca bakanlığın birimlerinde koskoca bir bakanlığın birimi yolsuzluk, rüşvet operasyonları yapıyordu. İstanbul'da yapılan kaçak tekstil ihracatı operasyonunda yine bazı gümrükçülerin dalaverelerine, izlerine rastlandı. Beş gümrük görevlisinin adının geçtiği soruşturmayı yürüten Küçükçekmece Savcılığı operasyon kapsamında çok sayıda işadamını da gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilerin dışında özellikle ve özellikle  bir gümrük görevlisinin arandığı,  aranan bu tosunun da bazı uzantılarının  İstanbul Kaçak Şubede çalıştığı iddia edildi. 

YA SORULMASI, İRDELENMESİ GEREKENLER...

Sevgili okurlarım,  saygıdeğer gönül dostları, sizlere son döneme gümrükler açısından damga vuran iki somut operasyondan söz ettim. Denilenleri, konuşulanları, yapılanları anlattım. Ancak bitti mi derseniz hayır bitmedi. Benim de bu konuda söyleyeceklerim var elbet...

1- Bu kaçakçılık soruşturmasının yapılmasına neden olan hangi yıllardır? 2011-2012 yılı

2- Peki! Soruşturmayı kim yapmış? Kim yapacak gümrük müfettişleri.

3- İyi de sevgili kardeşim, sevgili yöneticiler, amirler, müdürler Sayın Canikli o dönemde İstanbul Bölge Müdürü kim?  Tevfik USTA.

4- Ya! Halkalı Gümrük Müdürü kim? Tanırsınız  İsmail ŞEHİTOĞLU.

Peki, bu kadar somut bilgileri benim anlatmama gerek var mı? Yani siz bilmiyor musunuz? Biliyorsunuz. Peki,  bir şey yapacak mısınız? Yani bu iş öyle 4-5 memurla olacak şey mi? Bu müdürler o dönemde ne yapmış. Bu işlerden hiç mi haberleri yokmuş. Ya da bilgilerine başvuracak mısınız? Bu müdürlerin. Yoksa öyle kapanıp gidecek mi bu iki konu. Bekliyorum hamlenizi. Hayır, şunu söylemek istiyorum. Ben unutmayacağım da...

İSTANBUL GÜMRÜKLERİNDEN İNCİLER

İstanbul ile devam edelim saygıdeğer okurlarım. Bizim İstanbul'un sevimli minik kuşu gagasıyla başıma vura vura yaz bunları diye başımın etini yiyiyor. Minik Kuşu kıracak halimiz yok. Başlayalım o zaman. Minik kuş söylesin biz yazıya dökelim.

- Efendim! İddia odur ki, görevinden yeni ayrılan Sayın Nevzat Er’in adının bir antrepo çıkan televizyonlarla ilgili ATS cihazı takmayan yani kısacası ihmali olan bu memurun görev yerini değiştirir. Amma gelin görün ki, o Nevzat Er'in gitmesinin hemen ardından Halkalı Gümrüğü’ne atanır.

- Dile kolay. Millet yer yer, yöre yöre, bölge bölge gezerken  İstanbul’da bir memur tam 25 yıldır bu ilimizde görev yapıyormuş. Kim bu memur Allah aşkına. Siz söyler misiniz? Ben araştırıp yazayım mı?

- Değerli okurlarım; Gençlerbirliğispor Kulübü'nde hem futbolcu olarak hem de yönetici olarak uzun yıllar görev yaptım. Ama şimdi aşağıda açıklayacağım bu gümrük taktiğini  çözmeye çalışıyorum ama işin içinden bir türlü çıkamıyorum. Neyse taktiği açıklayalım.10+3+2+1= toplam 16 bunun cevabını bulanlara sütunlarım açıktır. Bekleyin!

- Buyurun burdan yakın. Kendi makamında bayan memuruna doğum günü düzenleyen müdür kim? Sizde ne kadar art niyetlisiniz, yanlış düşünüyorsunuz  Aykut bey diyenlerin sesinizi duyar gibiyim. Vallaha art niyetim yok. Benim bu konudaki görüşüm söz konusu partiyi düzenleyen müdürün  memurunu motive etmesi için yaptığı yönünde. 

- İstanbul’un çok önemli müdürlüklerinden birinin müdürü bir gümrük de görevli memuru yanına çağırır. Memura  bazı uyarılar yapar. O memurda müdürün yanından ayrılır ayrılmaz ikinci mesai yaptığı Şirinevler’deki ağabeyini arar. Aman der bu aralar çok dikkatli olalım. Sevgili memur kardeşim tam ense kökündeyim bilmiş ol. Hem söyle bakalım sen devlet memurumu yoksa karanlık işler çevirenlerin askeri misin? Söyle bakalım bu kirli işleri kaç akçeye yapıyorsun. Bak bir daha yazayım sende oku. Tam ama tam ense kökündeyim..

BENİM TAVSİYEM:

Bu kadar yazıdan sonra, anlatımdan, örnekten sonra benim tavsiyem şu. Ya da en iyisi şöyle diyeyim. Haykırışım şu şekilde olacak;

'' Eyyyyy !  Ankara’da  başını devekuşu misali  kuma gömenler. Teşkilata, teşkilat mensuplarınıza ardı ardına soruşturmalar açılıp, operasyonlar yapılıyor. Lütfen artık başınızı kumdan çıkartıp bir nebze olsun kalkıp, neler oluyor bir bakın sağınıza solunuza… Bu kadar mı zor bunu yapmak! Bak vallaha izleyeceğim sizi ha.. Hadi görüşmek üzere...”

 

                                                      -YAZARDAN SON DAKİKA NOTLARI-

-  İSTANBUL GÜMRÜKLERİ'NDE NELER OLUYOR? BEKLEYİN!..

- HALKALI GÜMRÜĞÜ'NDEKİ TELEFON, AKSAM VE PARÇALAR HANGİ FİRMAYA AİT?

 

-YAZARIN NOTLARI-

 

1-)  İstanbul deniz kaçakçılık istihbarat gümrük muhafaza ekiplerini başarılı kokain operasyonundan dolayı buradan ayrıca kutluyorum.

2-)   Valla bu bakanlığa müsteşar dayanmıyor tam yazımı bitirmek üzereyken aldığım son dakika haberini aktarıyorum sizlere.. Sezai Uçarmak’ın vekâleti iptal edilmiş, yerine müsteşar yardımcısı Neşet Akkoç getirlimiş! Ne diyelim hadi hayırlısı…

3-)  Bu yaz İzmir’e yolunuz düşer de birde Karaburun ilçesine giderseniz eğer mutlaka Balıkçı Mehmet’e uğramayı unutmayın! Benden söylemesi..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum