1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çilek Üreticisine Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Destek
Çilek Üreticisine Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünden Destek

Çilek Üreticisine Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Destek

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kente yeni yetiştirilmeye başlanan alternatif ürünlerden çilek üretimine desteğe devam ediyor.

A+A-

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kente yeni yetiştirilmeye başlanan alternatif ürünlerden çilek üretimine desteğe devam ediyor.

    İl Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, çilek ekim alanlarında yaptığı incelemeler neticesinde, çileklerin sağlıklı ve organik ortamda yetiştirildiğini doğal olarak yetiştirilmesinin ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

    Korkut ilçesine bağlı Altınova beldesinde yaklaşık 3,5 dönümlük arazide yetiştirilen çileklerin lezzetli olduğunu yerinde teknik personellerle tespit eden Kılıçoğlu, "Üreticilerimiz çilekle yeni tanışıyor. İlk yıllarda üretim fazla olmayacaktır, ama takip eden yıllarda çileğe olan rağbet ve üretim kapasitesinin artarak devam edeceğine inanıyoruz." dedi.

    Kılıçoğlu, üreticilerin bu konuda sıkıntı yaşamamaları için elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Ancak sadece manav ve marketler değil şahıslara satılmasında da üreticinin girişken olmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

    Altınovalı bir çiftçi, "İl Müdürü konuyu yerinde görüp, çözüme kavuşturulmasında bizlere yardımcı olmaya gayret göstermişlerdir. Kendilerine ve personellerine her türlü destekleri için çok teşekkür ediyorum. Bizlere yardımlarını sürdürmelerini bekliyoruz." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.