1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çiller'in Yalısını Da Soyan Cezaevi Firarisi, Bursa'da Yakalandı
Çillerin Yalısını Da Soyan Cezaevi Firarisi, Bursada Yakalandı

Çiller'in Yalısını Da Soyan Cezaevi Firarisi, Bursa'da Yakalandı

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in yalısını soyduğu iddiasıyla tutuklanan cezaevi firarisi Yavuz Kutlay Bursa’da bir banka şubesi önünde ağabeyi ile...

A+A-

Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in yalısını soyduğu iddiasıyla tutuklanan cezaevi firarisi Yavuz Kutlay Bursa’da bir banka şubesi önünde ağabeyi ile birlikte yakalandı. 2005'te Tansu Çiller ve Galatasaray Spor Kulübü’nün eski yöneticilerinden işadamı Cemal Özgörkey’in de yalısını soymakla suçlanan sanık, geçtiğimiz ay İstanbul Adliyesi'nden kaçmıştı. Sanık Kutlay'ın firarın ardından kiraladıkları otomobille ağabeyi ile çeşitli illerde hırsızlık olaylarına karıştığı ortaya çıktı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesindeki Güven Timler’i Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki bir banka şubesi önündeki 34 VK 4187 plakalı otomobildekie iki ikişinin durumundan şüphelendi. Şüphelilerin kimlik sorgusunu yapan ekipler, bir kişinin üzerindeki sürücü belgesininsahtie olduğunu belirledi. İsmail K. adına düzenlemiş kimliği taşıyan kişinin eski Başbakanlardan Tansu Çiller ile Galatasaray Spor Kulübü’nün eski yöneticilerinden işadamı Cemal Özgörkey’in yalısını soyan cezaevi firarisi ünlü hırsız Yavuz Kutlay (33) ve yanındaki kişide ağabeyi Hasan Kutlay (38) olduğu tespit edildi.

15 GÜNDÜR KİRALIK OTOMOBİLLE ŞEHİR ŞEHİR DOLAŞMIŞ

Yavuz ve Hasan Kutlay kardeşlerin bulunduğu kiralık otomobilde yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca , 4 cep telefonu, bir çift eldiven, hırsızlık yaptıkları 1 evin kapı kilit göbeği, 1 adet laptop, 2 ingiliz anahtarı, 2 tornavida, 3 saat ve 3 adet nevresim takımı ele geçirildi. Bu arada, Yavuz Kutlay ve ağebeyi Hasan Kutlay'ın firarın ardından İstanbul'dan kiraladıkları otomobille şehir şehir dolaşarak hırsızlık yaptıkları ileri sürüldü. Zanlıların izmir'den çaldıkları belirlenen eşyalara polis el koydu. Polisteki ifadesinde, hırsızlık suçlamalarını kabul etmeyen Yavuz Kutlay'ın Antalya ve Muğla'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda şehirlere hırsızlık amacıyla gittikleri ortaya çıktı.

Sanık Kutlay, 3 Mayıs’ta Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndan kaçmıştı. Hırsızlık suçundan hükümlü, uyuşturucu madde kaçakçılığından tutuklu olan Yavuz Kutlay, Silivri Cezaevi’nden 1 astsubay 7 uzman çavuş ve 25 erin kontrolünde adliyeye getirildi. Yavuz Kutluay’ın 28 mahkûm ile birlikte içinde bulunduğu cezaevi nakil aracı adliye içerisindeki parka çekildi. Çevre emniyetini alan jandarma mahkûmları nezarete götürmek için sırayla indirdi. En sona kalan Yavuz Kutluay, inmeyerek saklandı. Kutluay, ortalık tenhalaştıktan sonra cezaevi aracından inerek kaçmıştı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.