1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin Polisi: Cinsel Tacizden Korunmak İçin Kapalı Giyinin
Çin Polisi: Cinsel Tacizden Korunmak İçin Kapalı Giyinin

Çin Polisi: Cinsel Tacizden Korunmak İçin Kapalı Giyinin

Çin polisi, toplu taşıma araçlarında cinsel tacizin önlenmesi için kadın yolculara daha kapalı giyinmelerini tavsiye etti.

A+A-

Çin polisi, toplu taşıma araçlarında cinsel tacizin önlenmesi için kadın yolculara daha kapalı giyinmelerini tavsiye etti. Ancak uzmanlar, bunun sorunu kökten çözeceği konusunda şüpheli yaklaşıyor.

Pekin Kamu Güvenliği Bürosu’na bağlı trafik departmanı tarafından yayımlanan kılavuza göre, toplu taşıma araçlarında cinsel taciz olduğunda derhal polise haber verilmesi ve cinsel tacizden korunmak için kadınların toplu taşıma araçlarına binerken, mini etek ve benzeri elbiseleri giymemesi tavsiye edildi.

Klavuzda yer alan tavsiyelerde ayrıca, uygunsuz fotoğraflarının çekilmemesi için kadınların otobüslerin yüksek kısımlarında oturmamaları, alt merdiven üzerinde durmaları ve çanta, dergi ve gazete gibi eşyalarla vücutlarını korumaları gerektiği belirtildi.

Trafik departmanı polisi Xing Wei, söz konusu klavuzun, polisin mikroblogundan yayımlandığını ve kadınların cinsel tacizden korunma farkındalığını artırmak için bilgilendirme maksadı taşıdığını söyledi.

Çin Günlüğü Gazetesinin haberine göre, Xing, otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarında olan kameralara rağmen, delil toplamanın ve toplu taşıma çalışanlarını, cinsel tacize uğramış kadına yardım ve müdahale konusunda eğitmenin zor olduğunu belirtti. Çin’de cinsel taciz suçuna verilen en ağır cezanın 15 gün gözaltı olduğu kaydedildi. Pekin’deki Dördüncü Taşıma Şirketi Güvenlik müdürü Wang Jiansheng ise en güvenli metodun, uyarı ve kural koyma yerine, görevlilere, kadınlara kendilerini koruma konusunda hatırlatma yapmaları olduğunu söyledi. Şirketlerinin bu konuda henüz yolcuların şikayetlerini alacak bir sistemi olmadığını anlatan Wang, otobüslerinin çoğunda da kamera bulunmadığını kaydetti.

Uzmanlar, Çin’deki metro ve otobüslerde cinsel tacize uğrayanlar için bir iletişim kanalı kurulması gerektiğini savunuyor. CİHAN

Çin polisi: Cinsel tacizden korunmak için kapalı giyinin

Çin polisi: Cinsel tacizden korunmak için kapalı giyinin

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.