1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Cingöz: Dünyanın Sorunlarını Çözebilecek Bir Milletiz
Cingöz: Dünyanın Sorunlarını Çözebilecek Bir Milletiz

Cingöz: Dünyanın Sorunlarını Çözebilecek Bir Milletiz

Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cingöz, Eskişehir’de derneğin 41.

A+A-

Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cingöz, Eskişehir’de derneğin 41. şubesinin açılış törenine katıldı. Türkiye’de yüz binleri bulan gönüllülerinin dünyanın bütün ülkelerine yardım götürmeye çalıştığını söyleyen Cingöz, “Kimse Yok Mu Derneği’nin bütün gönüllüleri olarak biz dünyada sorun olan ve sorun olarak algılanan bir coğrafyanın insanları değiliz. Biz dünyanın sorunlarını çözecek şekilde sorumluluk alabilen bir milletiz.” ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu Derneği 41. şubesinin açılışını Eskişehir’de gerçekleştirdi. Törene katılan dernek Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cingöz, 41. şubenin açılmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. “Birinci şubemizde de 41. şubemizde de hep aynı heyecanı duyduk. Aynı mutluluğu yaşadık ve hissettik.” diyen Cingöz, hizmet için yola çıktıklarını ifade etti. Cingöz, “Hizmet uzun soluklu bir yolculuktu. Dur durak bilmeyen, yoruldum demeyeceğimiz, sınırları olmayan ve sinirlenmeden yapılması gereken bir yolculuktu. Bu yolculuk içerisinde hizmet kervanımıza 41. şubemizi de eklemiş olduk.” diye konuştu. Bugün dünyanın problemlerle boğuşmakta ve sorunlarla mücadele etmekte olduğuna dikkat çeken Cingöz, bütün bu problemlerin altında 'egolojik' duyguların olduğuna değindi. Cingöz sorunu; insanların sadece 'ben' diyerek kendini düşünen, kendi ekseni etrafında oluşturdukları dünyadan başka dünya benimsememe ve kabul etmeme gerekçesi olarak açıkladı.

"TÜM DÜNYADA SORUMLULUK SAHİBİYİZ"

Kimse Yok Mu Derneği’nin gönüllüleri olarak dünyada sorun olan ve sorun olarak algılanan bir coğrafyanın insanları olmadıklarını vurgulayan Cingöz şöyle devam etti: “Biz bütün dünyada dünyanın sorunlarını çözecek şekilde sorumluluk alabilen bir milletiz. Kimse Yokmu Derneği’nin yüz binleri çok aşmış gönüllüleri bugün bütün illerinde ve 110 ayrı ülkede bu sorumluluk bilinciyle vazifesini yapmaya çalışıyor.”

SELAM FİLMİNDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLER KUYU İÇİN PARA TOPLADI

Açılışta Kimse Yok Mu Derneği yöneticilerine öğrenciler bir sürpriz yaptı. Eskişehir Samanyolu Eğitim Kurumlarına bağlı Gülbahar İlköğretim Okulu öğrencileri, izledikleri Selam isimli filminden etkilenerek kendi aralarında para topladı. Harçlıklarından artırdıkları paralarla 16 bin 500 TL toplayan öğrencilerin bu bağışı Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Cingöz’e takdim edildi. Öğrencilerin Çad’da ve Pakistan’da su kuyusu açılması için parayı topladıkları öğrenildi.

Konuşmaların ardından binanın açılışına geçildi. Kurdele kesiminden sonra binayı gezen katılımcılar, yetkililerden derneğin faaliyetleri hakkında bildi aldı. CİHAN

Cingöz: Dünyanın sorunlarını çözebilecek bir milletiz

Cingöz: Dünyanın sorunlarını çözebilecek bir milletiz

Cingöz: Dünyanın sorunlarını çözebilecek bir milletiz

Cingöz: Dünyanın sorunlarını çözebilecek bir milletiz

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.