1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. CİTTA SLOW 'SEFERİHİSAR'
CİTTA SLOW SEFERİHİSAR

CİTTA SLOW 'SEFERİHİSAR'

Egeli Etkihaber, özel haberleriyle egenin nabzını tutmaya devam ediyor..

A+A-

CİTTA SLOW SEFERİHİSAR

Seferihisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili iddialar yenilir yutulur gibi değil! Adı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için dillendirilen Tunç Soyer, Seferihisar Belediyesi’nin taşınmazlarını uzun vadeli, üçüncü kişilerin çıkarları doğrultusunda kiraladığı ve kamuyu zarara uğrattığı iddiasıyla soruşturma geçiriyor. Soruşturmanın en can alıcı noktasını ise uzun vadeli ve üçüncü kişilerin menfaatine kiralanan bu kamu mallarından bazılarının Soyer ailesinin bazı şirketlerine de kiralanması oluşturuyor..

tunc-soyer-buyuksehir-gorevine.jpg

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi’ne ifade de veren Soyer’in bu soruşturmadan nasıl çıkacağı yalnız Seferihisar’da değil başta İzmir’de ve partisi CHP’de de konuşuluyor. Sakin ilçe Seferihisar’ı hareketlendiren soruşturmanın çok özel detayları da önümüzdeki günlerde yine burada olacak!...

BAK SEN KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI’NA…

Yazılanlara göre Karşıyaka’nın Ereğlili Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,  Eylül ayı olağan meclis toplantısında coşmuş. Vermiş veriştirmiş basına Akpınar. Haddini bilecek basın demiş. Sonra sözlerini şöyle sürdürmüş. “Basın kuruluşları doğru habercilik anlayışı içerisinde, doğruları halka yansıtmakla mükelleftir. Basın, iddia ediliyor ile veya şöyle dendi böyle dendi ile değil doğrularla haber yazacak. Karşıyaka Belediyesi’ni besmeleyle ağzına alacak.”

imagesg7sele05.jpg

SAMİMİYSEN CEVAP VER!

Belediyenin besmeleyle ağza alınması dışındaki her sözüne katılıyorum Akpınar’ın ve diyorum ki, “Ey Başkan!  Madem doğruların yazılmasını istiyorsun ve  eğer gerçekten samimiysen sana bilgi edinme biriminden sorduğum o soruya cevap ver. Neydi bir ay önce sana sorduğun soru, unutmuşsundur, hatırlatayım  ‘Karşıyaka Belediyesi son 5-10 yıl içerisinde kaç tane festival, konser düzenlemiştir, bu etkinliklere kaç para harcamış ve kimlere yaptırmıştır. Hadi, bekliyorum samimiysen, doğrudan yanaysan ver o bilgiyi bana.’

YANDAŞLARI SORUŞTURMALIK OLUYOR

Yazımı yazarken, Kemal Kılıçdaroğlu partisinin 18.Olağanüstü Kongresi’nde kürsüyü  yumruklaya yumruklaya konuşuyor. ‘Yandaşlarım köşeyi dönecek diye bir mücadele içinde değilim’ diyor Kılıçdaroğlu üzerine basa basa. Kılıçdaroğlu böyle diye dursun o bu konuşmayı yaparken İzmir’e bomba gibi düşen İçişleri Bakanlığı’nın kararı yandaşların bir takım işlerin içinde olduğunu iddia ediyor. İddiaya göre İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu, Karabağlar Belediyesi'nin ilk 5 yıllık bazı harcamalar, ihaleler ve ilan plan değişiklikleriyle ilgili Karabağlar Belediyesi eski başkanı Sıtkı Kürüm, eski dönem meclis üyeleri ve bürokratlar, Konak'tan ayrıldığı için eski dönem Konak Belediye Başkanları, meclis üyeleri ve bürokratlar ile ilçe belediyesinin kararlarını onaylayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da aralarında bulunduğu 2009-2014 dönemi Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri dâhil 321 kişi hakkında soruşturma izni verdi.

page.jpg

Yandaşların neler yapıp yapmadığı, kimin köşeyi dönüp dönmediği ve kimin köşeyi dönene el verdiği soruşturmadan sonra gün yüzüne çıkacak. Soruşturmanın detayları ise tabi ki yine Egeli Etkihaber’de olacak!..

EGENİN İMBATI ÜZERİNİZE OLSUN!..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.