1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Çivrilli Hayırsever Kardeşler Babaları Adına Anaokulu Yaptırıyor
Çivrilli Hayırsever Kardeşler Babaları Adına Anaokulu Yaptırıyor

Çivrilli Hayırsever Kardeşler Babaları Adına Anaokulu Yaptırıyor

Denizli’nin Çivril ilçesinde hayırsever işadamları Vehbi ve Vedat Demir, babasının adına Çıtak beldesine 350 bin liraya anaokulu yaptırıyor.

A+A-

Denizli’nin Çivril ilçesinde hayırsever işadamları Vehbi ve Vedat Demir, babasının adına Çıtak beldesine 350 bin liraya anaokulu yaptırıyor. 'Mehmet Demir' ismi verilecek olan okulun protokol imza töreni Denizli Valiliği’nde yapıldı.

Protokol törenine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Akgül, Çivril Kaymakamı Orhan Burhan Hayırsever Vehbi ve Vedat Demir kardeşleri katıldı. İmza öncesi konuşan Vehbi Demir, "Babamız okuma aşkıyla yanan bir insandı. Bizlerin okumasını çok istemişti. Biz de gelecek nesillerin okuması için böyle bir okul yaptırmayı düşündük. İnşallah memleketimiz için hayırlı uğurlu, hayırlı insanlar yetişir." dedi.

ÇİVRİL’İN OKUL İHTİYACINI HAYIRSEVERLER KARŞILIYOR

Veli Abdülkadir Demir de hayırsever Demir ailesine yaptıracakları okul için teşekkür etti. Demir, "Anaokuluyla başlar inşallah bol kazançla birlikte ortaokul ve lise okulları da yaptırırlar. Önemli olan güzel işlere başlamak." diye konuştu.
Çivril’de diğer ilçelerden daha fazla hayırseverlerin okul yaptırdığını vurgulayan Vali Demir şunları kaydetti: "Mesela Atasay Kamer bey Çivril’e üç tane okul yapıyor. Ama bunun protokolünü bile yapmadık. Bunu istemedi. Atasay beyin yaptığı okullar bir lise, iki anaokulu, bir imam hatip ortaokulu, dört yurt bir adet meslek yüksekokulu yaptırdı. Bu sene tamamı eğitim ve öğretime geçecek. Kadir Kameroğlu bey yedinci okulunu tamamladı. Çivril ilçemizin neredeyse bütün okullarını hayırseverlerimiz yaptırıyor bununla gurur duyuyoruz. Denizlinin en büyük avantajı insanlar kazandığı bu şehirde tekrar okul, sağlık ocağı, cami olarak hayır işi olarak döndürüyorlar." şeklinde konuştu. Mehmet Demir Anaokulu, 343 metrekare olacak ve içinde 100 öğrenci eğitim-öğretim görecek.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.